Mirko zadivio svijet: Ovo je bila ona borba koju sam morao pobijediti!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.04.15. | 08:44

Mirko Filipović revanširao se Gabrielu Gonzagi nakon osam godina.

Cro Cop je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi nakon što je Gonzaga dominirao prve dvije runde. Međutim, Filipović je strpljivo čekao da Brazilac ostane bez snage, a onda je u trećoj rundi iskoristio svoju priliku te ga laktom ošamutio i završio na podu.

"Prvo bih želio pozdraviti sve Hrvate u dvorani, sve one koji su navijali za mene ispred malih ekrana i hvala mom timu koji me odlično pripremio. Držali smo se taktike, vjerovali smo da možemo do pobjede. Tijekom treninga smo pripremali te laktove i upalio je", izjavio je Mirko na press konferenciji nakon meča.

>> Cro Cop se osvetio Gonzagi nokautom u trećoj rundi

Filipović je trijumfom nad Gonzagom nastavio sjajnu tradiciju. Naime, nikada nije izgubio revanš!

"Napravio sam što sam morao. Bio sam odlično pripremljen. Znao sam da imam vremena, ovo je bila ona borba koju sam morao pobijediti. Znao sam da ga moram pobijediti iako je Gonzaga težak protivnik. Naša strategija je bila da ga izbjegavam i izmorim. Plan je bio baš takav da ga sredim u trećoj rundi."

Je li Filipović vjerovao u pobjedu nakon porezotine koju je zadobio u drugoj rundi?

"Nisam mogao vidjeti kakva je bila porezotina, osjećao sam se dobro. Znao sam da moram pokušati u trećoj rundi jer je sudac možda mogao prekinuti meč zbog krvarenja. Vjerovao sam da mogu slaviti nakon druge runde. Bio sam spreman za pet rundi borbe."

Cro Cop vs Gonzaga treći put, ima li šanse?

"Ovo je dosta, mislim da neće biti vremena za treći put."

Mirka nije iznenadila atmosfera u Krakowu...

"Znao sam da će većina dvorane navijati za mene. Znao sam da mnogi hrvatski navijači dolaze, bila je to lijepa večer za mene. Ovo je jedna od najvažnijih borbi u mojoj karijeri."

Koga bi željeli u sljedećoj borbi?

"Ne razmišljam o tome, prvo ću zaliječiti neke manje ozljede i odmoriti se, pa ćemo vidjeti", zaključio je Mirko Filipović.

(Screenshot: UFC)


Tagovi

Ostali sportoviGabriel GonzagaCro CopMirko Filipović

Ostale Vijesti