Mirko, kucnulo je vrijeme za 'sajonara party', za mirovinu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 02.01.17. | 14:24

Obitelji Filipović u novoj godini želimo da se njezin pater familias umirovi. Za miran san i njegovih sinova Ivana (13) i Filipa (6), ali i za sliku u javnosti da je otišao kao veliki pobjednik.

Bez namjere da mu bilo što dociram, jer ipak je on sam 'svoga tela gospodar', kao kroničar njegove karijere, dojma sam da je stigao najpogodniji trenutak za Cro Copa da objesi rukavice o klin.

Idealan je trenutak za 'sayonara party', bez obzira na to što mu je opet jako skočila cijena i što ga već zovu neke organizacije bogatije od Rizina. Jer, njemu novac ionako nije primaran motiv, a i toliko je dosad zaradio da si ni nekim novim unosnim ugovorom kvalitetu života ne bi poboljšao.

Uz tako 'obogaćen' zdravstveni karton, uz toliko ozljeda koliko ih je pretrpio – a u hrvatskom sportu više ih ima jedino Ivica Kostelić – ne bi ni bilo mudro da se nastavi tući. Jer, u desnom koljenu gotovo da i nema hrskavice pa bi, želi li ići dalje, morao najprije na zahvat 'uzgajanja i presađivanja', što bi zahtijevalo rehabilitaciju od najmanje šest mjeseci.

A takva stanka u 43. godini bila bi gotovo otpisujuća. Natjecateljski, Mirko nema što dokazivati. Jest, nije postao UFC prvak (i to bi možda bio da nije bilo tolikih ozljeda), ali je jedini na svijetu osvojio pojaseve u četiri različite profesionalne borilačke organizacije. Koje i zbog čega bi mirovina bila najbolji izbor, pročitajte u nastavku teksta OVDJE.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirko Filipović

Ostale Vijesti