Robert Deutsch-USA TODAY Sports
Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Laver Cup: Pobjede Tiafoea i Alcaraza, Europa - Svijet 4-4

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 18:34

Kao i na prošlogodišnjem kanadskom Mastersu, kad je slavio u dva seta u njihovom prvom međusobnom dvoboju, Alcarac je svladao Sheltona i u berlinskoj Uber Areni, a krajnji rezultat je bio 6-4, 6-4

U prva dva pojedinačna meča drugog dana okršaja tenisača koji predstavljaju Europu i njihovih suparnika iz ostatka svijeta pobjede su ostvarili Amerikanac Frances Tiafoe i Španjolac Carlos Alcaraz pa je rezultat i dalje izjednačen (4-4). 

Frances Tiaofe je u prvom dvoboju subotnjeg programa Laver Cupa u Berlinu preokretom došao do pobjede 3-6, 6-4, 10-5 protiv Rusa Danjila Medvjedeva. Bio je to njihov šesti međusobni okršaj u kojem je 26-godišnji Amerikanac po prvi put uspio svladati 28-godišnjeg Rusa.

Tako je Svijet poveo sa 4-2, ali Carlos Alcaraz se pobrinio da vodstvo "crvene" momčadi ne potraje. Nakon što je u petak debitirao u parovima na Laver Cupu i izgubio u kombinaciji s Alexanderom Zverevom od Amerikanaca Taylora Fritza i Ben Sheltona, u prvom pojedinačnom meču je 21-godišnji Španjolac donio dva boda Europljanima i izjednačio na 4-4.

Kao i na prošlogodišnjem kanadskom Mastersu, kad je slavio u dva seta u njihovom prvom međusobnom dvoboju, Alcarac je svladao Sheltona i u berlinskoj Uber Areni, a krajnji rezultat je bio 6-4, 6-4.

U večernjem dijelu programa, od 19 sati, snage će odmjeriti Alexander Zverev i Taylor Fritz u pojedinačnom dvoboju, a nakon toga će u parovima Casper Ruud i Stefanos Tsitspas predstavljati Europu, dok će Ben Shelton i Čileanac Alejandro Tabilo igrati za Svijet. Drugog dana programa, prema pravilima Laver Cupa, svaka pobjeda donosi dva boda. 

LAVER CUP - drugi dan

EUROPA - SVIJET 4-4

Danjil Medvjedev - Frances Tiafoe 6-3, 4-6, 5-10

Carlos Alcaraz - Ben Shelton 6-4, 6-4

Alexander Zverev - Taylor Fritz

Casper Ruud / Stefanos Tsitsipas - Ben Shelton / Alejandro Tabilo

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Laver Cup

Ostale Vijesti