Hrvatsku sretna stativa spasila od novog tragičnog poraza od Rudićevog Brazila

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.07.15. | 21:48

Hrvatski vaterpolisti uz puno su muke upisali drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanu i tako praktički osigurali prvo mjesto u skupini koje vodi izravno u četvrtfinale.

Nakon Kanade, izabranici Ivice Tucka su u skupini A bili za dlaku bolji i od Brazila kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić i to sa tijesnih 10:9.

Nije to bila nimalo lagana utakmica, budući da je 'Barakudama' u glavama još uvijek svjež potop od Brazila na završnici Svjetske lige u Bergamu od 17:10. Bila je to neočekivana utakmica i naše su kapice s nestrpljenjem iščekivale revanš na Svjetskom prvenstvu. A on nije bio nimalo lagan, čak štoviše, Brazil je ponovno bio u poziciji da nam pomrsi račune.

 Nakon što je Hrvatska većim dijelom utakmice vodila, uporni Brazilci su se pobrinuli za neizvjesnu završnicu u kojoj su opasno prijetili dolaskom na jedan razlike. No, Hrvatska se nekako uspjela obraniti i na kraju zasluženo došla do novog slavlja na svjetskoj smotri.

Naši su dobro otvorili susret te su golovima Burića i Lončara iz kontre poveli 2:0. Rudićevi vaterpolisti smanjili su na 2:1 iz kontre i potom još jednom zabili iz igre. Perrone je bio precizan, a potom su do kraja prve dionice hrvatski igrači uspjeli zahvaljujući Paškvalinu i Suknu doći do prednosti od 4:2.

teška igra nastavljena je i u drugoj četvrtini. Obradović je povisio na 5:2, ali brzo uzvraća Perrone, koji zabija za 5:3. Na tri razlike je vratio Sukno, potom i za najvećih plus četiri 7:3 ali glavni je problem bio taj što smo dopuštali Brazilu da se vrati. Mogli smo pobjeći na velikih 8:3 u idućoj akciji ali Brazilci su ponovno tresli Pavićevu mrežu.

Do poluvremena smo ipak otišli na plus četiri, 8:4. U nastavku se očekivalo da će Hrvatska zadržati tempo i prednost, no Brazil je uspio doći na samo dva zaostatka - 8:6. Bušlje je malo otklonio prijetnju golom za 9:6 uoči posljednje dionice. A ona je bila posebno dramatična. Stigao je ponovno Brazil na dva razlike, a u samoj završnici je imao dva napada za izjednačenje i neriješen rezultat. No prava sreća je spasila 'Barakude' jer je lopta Brazilaca u posljednjem napadu u zadnjoj sekundi susreta završila u stativi.

Najučinkovitiji u našim redovima bio je Sandro Sukno s tri pogotka, Paolo Obradović je dodao dva, a po jedan Burić, Lončar, Paškvalin, Bukić i Bušlje, dok su dvostruki strijelci kod Brazila bili Perrone, Crivella i Vrlić.

Hrvatski vaterpolisti ponovno su pokazali mnogo oscilacija u igri protiv Rudićevog Brazila i samo ostaje nada da će nakon posljednje utakmice u skupini u petak protiv Kine odmor od četiri dana do četvrtfinala biti dovoljan za analizu još jedne loše predstave uz dosta grešaka u obrani i napadu.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Brazilska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpoluOstali sportovivaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti