Hrvatska ide po novo zlato

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.09.18. | 14:00

Svjetski kup idealna je šansa kolekciju upotpuniti novim odličjem.

Danas u Berlinu počinje novo izdanje FINA Svjetskog kupa u vaterpolu, a Hrvatska je po mnogima prvi favorit za zlato. Ovo natjecanje igra se svake četiri godine, a zlato s prošlog brani Srbija, dok je Hrvatska bila treća.

> OKLADI SE Hrvatska - SAD

Na kupu sudjeluje ukupno osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine. U skupini A nalaze se Mađarska, Australija, Japan i domaćin Njemačka, dok B skupinu čine Južna Afrika, SAD, Srbija i Hrvatska. Nakon grupne faze, sve momčadi prolaze u četvrtfinale gdje se, dakako, igra po principu prvi protiv četvrtog, drugi protiv trećeg itd. 

Hrvatska je glavni favorit natjecanja jer je izbornik Ivica Tucak poveo skoro pa najjači sastav uz tek dvije izmjene u odnosu na Europsko prvenstvo koje se ovog ljeta održalo u Barceloni. Neće biti Jokovića i Buljubašića, a boje hrvatske branit će: 

vratari: Bijač, Marcelić
braniči: Macan, Bušlje, Benić
centri: Lončar, Vrlić
vanjski: Xavi Garcia, Bašić, Miloš, Fatović, Šetka, Vukičević

> ODIGRAJ Srbija - Južna Arfika

Aktualni europski prvak i olimpijski pobjednik, reprezentacija Srbije, nastupit će bez svih starijih i iskusnijih igrača. Tako će izbornik Savić biti lišen pomoći Filipovića, Prlainovića, Pijetlovića, Ćuka, Aleksića, Stefana Mitrovića i Branislava Mitrovića. Golemi su to hendikepi za Srbiju, no tu će zato biti plejada mladih igrača koje će voditi reprezentativni starosjedioci Mandić, Ranđelović, Jakšić, braća Rašović, Subotić i Vico. 

Od ostalih reprezentacija, svakako treba obratiti pozornost na Sjedinjene Američke Države koje dolaze u vrlo jakom i uigranom sastavu, uvijek opasnu Mađarsku, a nešto sigurno sprema i Elvis Fatović na klupi Australije. 

Natjecanje počinje danas, a parovi prvog kola su: 

Srbija - Južna Afrika, 15:45
Hrvatska - SAD, 17:15
Njemačka - Mađarska, 19:00
Australija - Japan, 20:30

(foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijasvjetski kup u vaterpolu

Ostale Vijesti