GONZALO FUENTES/Action Images
GONZALO FUENTES/Action Images

Furija potopila Barakude, Hrvatska u četvrtfinalu na Mađarsku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 09:31

Španjolska je pokazala dominaciju te kao jedina reprezentacija bez poraza prolazi u drugi krug.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija porazom od Španjolske rezultatom 4:8 završila je na drugom mjestu skupine B na Olimpijskim igrama u Tokiju, a to znači da u četvrtfinalu Barakude idu na Mađarsku.

Španjolci su bolje ušli u susret te su već nakon dvije minute imali prednost 0:2. Prvo je Macan napravio prekršaj za peterac koji je realizirao Granados, a već sljedeću minutu Španjolci koriste igrača više i preko Perronea odlaze na 0:2. U 3. minuti Furija ima ponovno peterac, ali ovoga puta Bijač pokazuje klasu i ostavlja nadu Barakudama. Uslijedilo je razbolje gdje obje reprezentacije nisu iskoristile igrača više, no Hrvatska minutu prije kraja četvrtine preko Bukića korisni jednu takvu situaciju te prva dionica završava rezultatom 1:2.

U drugoj četvrtini briljirale su obrane s obje strane, plivalo se s jedne na drugu stranu, ali bez konkretnog učinka. Međutim, Španjolci su u 4. minuti iskoristili igrača više te preko Sanahuje ponovno vraćaju na dva razlike, rezultat 1:3 s kojim se otišlo na odmor.

Hrvatska je u drugoj minuti treće četvrtine iskoristila igrača više i preko Macana smanjila na 2:3, ali Španjolci odmah preko Granadosa vraćaju na dva razlike. Utakmica se tad potpuno otvorila pa smo u dva sljedeća napada vidjeli po gol s obje strane. Prvo je Bukić topovskim udarcem probio Aguirrea, no Španjolci s druge strane koriste isključenje Bušlje i zabijaju za 3:5.

Hrvatska u sljedećem napadu ne koristi igrača više, što kažnjavaju Španjolci i nakon obrane Bijača Tahull najbolje reagira i posprema odbijanac za najveću prednost Furije na susretu +3. Napad Hrvatske je totalno stao, razbranili su mladog vratara Aguirrea, a Španjolci su do kraja treće bombom Munarriza dodatno povećali prednost na 3:7.

Zadnja četvrtina je uvelike podsjećala na drugu, napadi su s obje strane bili tromi, dok su obrane bile na viskom nivou. Na prvi gol smo morali čekati do četvrte minute kad je Hrvatska napravila prvu bržu akciju koju je Fatović završio za 4:7. Međutim, Španjolci ne daju da se Barakude u završnici približe, Bustos tri minute prije kraja postavlja konačnih 4:8.

 

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaBarakudešpanjolska vaterpolska reprezentacijaOlimpijske igre

Ostale Vijesti