Matthew Childs/Action Images
Matthew Childs/Action Images

Najava dana: Šetnja po Starom kontinentu pred uzbudljivi euro-tjedan

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 02.08.21. | 08:00

Pogledajte što nas danas očekuje.

INTER TURKU – HONKA (17:00)

(Nogomet – Veikkausliiga)

U 14. kolu finske Veikkausliigi sastaju se Inter Turku i Honka. Domaćini su trenutno četvrto plasirana momčad lige, no s današnjim trijumfom mogu i do drugog mjesta, dok je Honka osma s 11 bodova manje od današnjih rivala. U međusobnim utakmicama Inter ima dvije pobjede zaredom, a s obzirom na formu i kvalitetu danas bi trebali upisati i treću.

TSC BAČKA TOPOLA – KOLUBARA 19:00

(Nogomet – Superliga)

Srpska Superliga stigla je do trećeg kola u kojem se sastaju TSC Bačka Topola i Kolubara. Domaćin je odlično startao u novu sezonu te su upisali dvije pobjede u isto toliko susreta, dok su gosti u istom razdoblju upisali tek bod. Kolubara je prošle sezone kao drugoplasirana u drugoj ligi ušla među tamošnju elitu pa će danas imati svoju premijeru na stadionu Senta. TSC Bačka Topola je veliki favorit, no to će morati dokazati na terenu.

SONDERJYSKE – NORDSJAELLAND 19:00

(Danska – Superliga)

Danci su također tek krenuli u novu sezonu koja je stigla do trećeg kola. Sonderjyske je u prva dva kola uzeo četiri boda, a zanimljivo za taj doseg im je trebao tek jedan, jedini gol. Gosti su također zabili tek gol, a kako su primili dva uzeli u uvodnim kolima su uzeli tek bod. U međusobnim susretima u zadnje vrijeme Nordsjaelland je uspješniji, a zanimljivo na svakoj od posljednjih pet njihovih duela vidjeli smo najmanje tri gola uz tip oba daju. Danas kladionice malu prednost daju domaćinima, no tek ćemo vidjeti hoće li se tradicija golova nastaviti ili ćemo gledati sterilnu utakmicu.

AKHMAT GROZNY - SOCHI 19:00

(Nogomet - MLS)

Akhmat je prvenstvo otvorio s 2:1 pobjedom kod Samare, a Sochi s minimalnim porazom kod Nižnjeg Novgoroda. No, u prošloj sezoni Sochi je slavio u obje utakmice, a u sezoni ranije jednom, dok je utakmica u Groznom završila 1:1. Je li vrijeme za prvu pobjedu Akhmata nad Sochijem ostaje za vidjeti...

AIK STOCKHOLM – HALMSTAD 19:00

(Nogomet – Allsvenskan)

Šveđani su poput ostalih sjevernjaka prvenstvo počeli prije par mjeseci pa je tako danas na rasporedu 13. kolo u kojem se sastaju AIK i Halmstad. Domaćini su trenutno na petom mjestu, dok su gosti četiri mjesta iza sa šest bodova manje. Što se tiče međusobnih susreta tu je u zadnje vrijeme velika dominacija AIK-a koji ima pet trijumfa zaredom, a kako stvari stoje smiješi im se i šesti. 

GOTEBROG – NORRKOPING 19:00

(Nogomet – Allsvenskan)

Obje ekipe današnji susret dočekuju nakon poraza u zadnjem kolu, s tim da su gostu u nizu od dvije utakmice bez i jednog boda. Goteborg je trenutno osma momčad prvenstva, a današnji gosti im bježe dva boda. Što se tiče međusobnih utakmica tu je Norrkoping u zadnje vrijeme bolji te ima dvije pobjede u nizu u prvenstvu. No, kladionice danas daju malu prednost domaćinima, a tek treba vidjeti da li ć to oni opravdati na terenu.

VELEŽ – RUDAR PRIJEDOR 20:00

(Nogomet – BiH Premije liga)

Velež se nakon 30-ak godina vratio u Europu gdje su nakon uvodnog izbacivanja Colerainea napravili veliko iznenađenje i u drugom krugu izbacili grčki AEK. Međutim, sad se trebaju koncentrirati na domaće prvenstvo gdje ih čeka Rudar iz Prijedora. Rođeni su do sad odigrali tek jedno kolo BiH Premijer lige i slavili protiv Posušja, dok je Rudar u dvije utakmice uhvatio tek bod protiv Širokog.

AUXERRE – GRENOBLE 20:45

(Nogomet – Ligue 2)

Francuska liga stigla je do drugog kola u kojem se sastaju Auxerre i Grenoble. Domaćini su u prvom kolu slavili protiv Amiensa, dok su gosti deklasirani od Paris FC-a. Međusobni doboji ovih momčadi su u pravilu neizvjesni, prošle sezone oba su završila neriješeno, a to dovoljno govori o podjednakoj kvaliteti. Međutim, Auxerre je domaćin i kao takav zasigurno favorit pred večerašnji susret, no to trebaju dokazati na terenu.

 ESTUDIANTES - ARSENAL SARANDI 23:55

(Nogomet - Argentina)

Estudiantes je prvenstvo Argentine otvorio pobjedom kod Sarmienta 3:0, no onda je izgubio od Independientea i Newells Old Boysa. Arsenal je pak upisao remi sa San Lorenzom, poraz od Talleresa, a onda i pobijedio Argentinos Juniors. Estudiantes bilježi pobjedu iz posljednjeg međusobnog dvoboja, kada je u ožujku s 5:0 slavio u kupu.

ROSARIO - ALDOSIVI 23:55

(Nogomet - Argentina)

Rosario je otvorio prvenstvo s pobjedom nad Velezom te porazima od Godoy Cruza i Gimnasije, no prošao je u četvrtfinale Copa Sudamericane protiv Deportiva Tachire iz Venezuele s ukupnih 3:2. Aldosivi također ima tri boda nakon uvodna tri kola, nakon pobjede nad Platenseom i dva poraza od Racinga i Patronata. Rosario je slavio u posljednja četiri međusobna susreta, triput s jedan razlike i jednom s 5:1.


 


Tagovi

najava danakladioničarski dankladionicaGermania Sport kladionica

Ostale Vijesti