Cro Cop uoči spektakla: Ne borim se radi zarade, a sada sam snažniji nego 2006.!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 09:58

Snagom eksplozije odjeknula je vijest da će se 43-godišnji Mirko Filipović boriti s američkim razaračem “Big Countryjem” Royem Nelsonom (41). Kad se mislilo da se Cro Cop neće više boriti niti u jednoj organizaciji doli u japanskom Rizinu, stigla mu je jednokratna ponuda od američkog Bellatora, najjače svjetske organizacije slobodne borbe nakon UFC-a.

Okršaj između Cro Copa i Nelsona će se održati 25. svibnja u Londonu u dvorani stadiona Wembley, a hrvatski teškaš u njega ulazi sa osam pobjeda u nizu u dvije japanske organizacije (IGF, Rizin). Za deveto uzastopno slavlje morat će nadjačati borca kojeg se i dalje smatra jednim od najjačih udarača u svijetu slobodne borbe.

Uostalom, osjetio je to Mirko i sam u ogledu održanom u listopadu 2011. u Las Vegasu. U glavnom gradu kocke, svježe ozlijeđeni Cro Cop se “kockao”, i platio skupu cijenu.

"Neću se sada vaditi na to da su mi na posljednjem sparingu puknuli biceps i tetiva koja se odvojila od kosti jer tada nisam odustao i sada ne trebam opravdanja. Sada sam pak zdrav, a ovo je ponuda koju nisam mogao odbiti. Što zbog toga što znam da Bellator od svoje 200. priredbe želi napraviti veliki spektakl, a što zbog Nelsona. S obzirom na to da su svi najbolji Rizinovi borci u teškaškom turniru, s čijim ću se pobjednikom boriti u prosincu, Nelson je bio idealan protivnik za ovaj jednokratni izlet u Bellator."

Želja da poravna račune s američkim teškašem očito je velika. - Nisam ja više klinac pa da mi je važno ono “tko je jači”. No i taj poraz mi je motivacija baš kao i činjenica da se volim natjecati.

"Nisam ja više klinac pa da mi je važno ono 'tko je jači'. No i taj poraz mi je motivacija baš kao i činjenica da se volim natjecati."

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Cro Cop

Ostale Vijesti