Cro Cop osam godina kasnije traži osvetu za najteži poraz u karijeri (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.04.15. | 14:32

Mirko Filipović posljednji puta u UFC-u se borio 2011. godine. Večeras (21.00) se u Krakowu vraća u kavez, a suparnik mu je Gabriel Gonzaga, koji mu je nanio najteži poraz u karijeri.

Mirko Filipović (40) i Gabriel Gonzaga (35) borili su se 2007. godine. Gonzaga je tada nanio Cro Copu najteži poraz u karijeri. Dvije minute tukao ga je laktovima na podu, a zatim ga je njegovim oružjem – 'high kickom' – bacio u nesvijest.

Bio je to jedan od najgledanijih nokauta u povijesti MMA-ja, a osam godina kasnije Filipović ima priliku revanširati se brazilskom gorostasu.

„Razlika u odnosu na tadašnju borbu je ta što sad želim pobijediti. Ovo je sigurna jedna od najvažnijih borbi u mojoj karijeri“, poručio je Mirko.

„Nakon što smo se borili, proučio sam sve njegove borbe. Vjerujem da sam bolji borac, ali to moram i dokazati. Ipak, nisam pod pritiskom“, dodaje.

Posljednju borbu u kavezu Cro Cop je imao 2011. godine, kada ga je pobijedio Roy Nelson. U međuvremenu je Filipović osvojio K-1 World Grand Prix u Zagrebu, a imao je i dvije borbe u Gloryju, poraz i pobjedu.

„Gonzaga će pokušati desnim direktom, udarati me nogama. Ključ svega je izdržljivost, tko u trećoj rundi ostane bez snage, taj je gotov“, smatra Mirko Filipović.

Poznati MMA borci i komentatori su podijeljeni, no blagu prednost daju Gonzagi. Ipak, Cro Cop je prilično samouvjeren:

"Ima nekoliko borbi koje želim prije nego se umirovim, a Gonzaga je prvi na listi. Trebam dokazati sebi da ga mogu pobijediti i opravdati svoju reputaciju. To je ono što me tjera prema naprijed i zbog toga sam opet potpisao za UFC."

(Foto: Action Images)


Tagovi

Mirko FilipovićCro CopGabriel GonzagaOstali sportovi

Ostale Vijesti