Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ždrijeb za Euro: Luka Modrić i društvo čekaju suparnike

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 08:00

Večeras će Hrvatska saznati imena reprezentacija u skupini EURA i lokacije na kojima će igrati u prvoj fazi smotre najboljih europskih reprezentacija

Sve je spremno za ples kuglica… U subotu će u koncertnoj dvorani Elbphilharmonie u njemačkom Hamburgu biti održan ždrijeb skupina za EURO. Riječ je o spomeniku kulture, ujedno i najvišoj zgradi u Hamburgu visine 108 metara. Službena ceremonija ždrijeba počinje u 18 sati (prijenos na HTV2), a birat će se šest skupina s po četiri nacije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Euro počinje 14. lipnja u 21 sat i trajat će točno mjesec dana. Prva utakmica igra se na Allianz Areni u kojoj će Njemačka dočekat reprezentaciju koja će biti smještena na 2. poziciji skupine A. Veliko finale igrat će se 14. srpnja u Berlinu. Iz svake skupine u nokaut fazu plasirat će se dvije najbolje reprezentacije, odnosno četiri trećeplasirane.

Euro se igra u 10 gradova. Četvrtfinala će biti u Stuttgartu, Hamburgu, Berlinu i Düsseldorfu. Polufinala u Münchenu i Dortmundu a već spomenuto finale u Berlinu.

Što se tiče same procedure, ona je vrlo jednostavna. Njemačka će kao domaćin biti u skupini A na poziciji A1, ima četiri jakosne skupine, a tri reprezentacije koje će se plasirati kroz play off zauzet će svoja mjesta u posljednjoj jakosnoj skupini. I to je jedino poznato. Sve ostalo saznat ćemo u subotu navečer…

Što se Hrvatske tiče, na sedmu od osam smotri najboljih europskih reprezentacija, Luka Modrić i ostatak društva dolaze iz treće jakosne grupe i neće biti u skupini s Nizozemskom, Škotskom, Slovenijom, Slovačkom i Češkom. Idealno iz prvog bubnja nam se čini Belgija. Iz onog drugog možemo se nositi sa svima. Albanija ne bi bila loš izbor, dok iz četvrte treba izbjeći sve tri poznate nacija (Italija, Srbija i Švicarska) te dobiti nekog iz play offa.

JAKOSNE SKUPINE

1.

Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija, Engleska

2.

Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija, Austrija

3.

Nizozemska, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Češka

4.

Italija, Srbija, Švicarska i tri pobjednika play offa.

Idealna skupina:

Belgija, Albanija, HRVATSKA, Playoff put C (Gruzija/Luksemburg/Grčka/Kazahstan)

Skupina smrti:

Francuska, Danska, HRVATSKA, Italija

Rivalska skupina:

Francuska, Turska, HRVATSKA, Srbija


Tagovi

ždrijebEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti