REUTERS/Andrew Yates
REUTERS/Andrew Yates

Vinko Petković ide u Goricu, a u Pulu dolaze krilo iz Venezuele te bivši vezist Hajduka i Širokog Brijega

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.12.22. | 08:30

Sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović "radi prekovremeno“

Gonzalo Garcia je u ponedjeljak 'prozvao' pulske nogometaše, nije bilo Vinka Petkovića koji će najvjerojatnije u Goricu, dogovorno kasi Frano Mlinar, ali pojavilisu se Matej Vuk, koji će biti transferiran iz Rijeke te oporavljenik Mateo Lisica, koji bi za tjedan dana trebao početi trenirati punom snagom.

Međutim, procurila su još dva imena, dva pojačanja zeleno-žutog kadra. Prvi je Zvonimir Kožulj (29), vezist koji je je igrao u Hajduku od 2016. do 2018., prije toga najduže u Širokom Brijegu (BiH), a u zadnjih nekoliko sezona bio je član poljskog Pogona, turskih Gazientepa i Eyüspora te ponovno pljskog kluba Termalice. Oporavio se od ozljeda, trebao bi biti spreman za revitalizaciju karijere.

Drugo ime koje dolazi u Istru 1961 je desno krilo iz MLS-a, Venezuelanac Darwin Matheus (21), koji je proteklih godinu i pol dana igrao za Atlanta United 2 u da tako kažemo drugom rangu sjevernoameričkog nogometa i u 59 nastupa zabio devet golova uz šest asistencija, piše tiskano izdanje Sportskih novosti. Radi se o brzom igraču, niskog težišta (170 cm) i izražene tehnike, osim na krilu može igrati i kao ofenzivni vezni. Tek treba vidjeti kako će se snaći u Europi, HNL je jači od svega gdje je igrao. (G)


Tagovi

Istra 1961Zvonimir KožuljVinko PetkovićSaša BjelanovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti