Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Revitalizacija u Puli: Stiže bivši vratar Hajduka, krilo iz MLS-a, vraća se napadač iz Rijeke, a najveće pojačanje bit će domaći dečko

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 04.12.22. | 09:30

Sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović u tišini radi dobar posao

Iako još u Kataru traje Svjetsko prvenstvo, klupski nogomet samo naizgled miruje. Hrvatski prvoligaši ovaj ili sljedeći tjedan započinju s pripremama, a kako se bliže dani okupljanja, da ne kažemo prozivke, pojavljuju se i vijesti o promjenama u igračkom kadru.

Tako, primjerice, Istra 1961 dovodi novog krilnog napadača, jer Vinko Petković, nezadovoljan svojom jesenskom minutažom, traži novi izazov, a ima ponudu Gorice, piše tiskano nedjeljno izdanje Sportskih novosti.

Sportski direktor Saša Bjelanović dogovorio je krilnog napadača iz MLS-a, zasad se taji ime, ali riječ je o 21-godšnjaku koji se uklapa u viziju trenera Puljana Gonzala Garcije. Čeka se samo da ‘papirologija’ bude riješena.

Nadalje, s Rijekom je dogovoren povratak na Aldo Drosinu Mateja Vuka, 22-godišnjeg Čakovčanina, koji će sporazumno raskinuti s klubom s Rujevice i pridružiti se Zeleno-žutima.

Veliko pojačanje trebao bi biti i oporavljeni Mateo Lisica (19), koji se uspješno oporavlja od ozljede mišića, a ključni datum mu je 15. prosinca, kadje zakazana magnetska rezonanca nakon koje se očekuje ‘zeleno svjetlo’ liječnika za povratak domaćeg krilnog napadača u puni pogon.

I za kraj, pitanje pričuvnog vratara nakon odlaska Ivana Lučića u Hajduk. Bjelanović zove bivšeg vratara Bijelih Marina Ljubića (25), koji je od ljeta bez kluba da dođe revitalizirati karijeru u Pulu, za početak kao zamjena Lovri Majkiću. (nl)



Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićMarin LjubićMatej VukMateo LisicaVinko PetkovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti