Sam Navarro-USA TODAY Sports
Sam Navarro-USA TODAY Sports

VIDEO Nova pravila razljutila Messija: Morao čekati dvije minute dok drugi izvode slobodnjak

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 08:56

Momčad je kasnije 'kažnjena' i zbog Suareza, također na temelju novog pravila

"S ovakvom vrstom pravila... Nećemo daleko", rekao je Leo Messi zbog novog pravila prema kojemu ako igrač dobije liječničku pomoć, mora čekati 2 minute da ponovno uđe.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Messi je pokazao svoje nezadovoljstvo unatoč 3-2 pobjedi nad domaćinom Montréalom u subotu navečer. U 40. minuti susreta branič Montréala George Campbell faulirao je argentinskog napadača, koji je pao i uhvatio se za koljeno. Liječničko osoblje Miamija dojurilo je na mjesto prekršaja kako bi pomoglo igraču, ali Campbell nije dobio žuti karton za incident.

Zbog novih MLS propisa, "ako sudac prekine igru ​​zbog potencijalne ozljede igrača u kojoj igrač ostaje na tlu dulje od 15 sekundi, a medicinsko osoblje uđe u teren za igru, od igrača se može tražiti da napusti teren igre dvije minute."

Messi je izašao s travnjaka u ključnom trenutku, nakon što je prekršaj donio slobodni udarac za Miami u poziciji s koje bi Messi lako mogao postići pogodak. Tijekom svog kratkog boravka na aut liniji, igrač se okrenuo prema kameri kako bi izrazio prezir prema novom pravilu.

"Con este tipo de regla...mal vamos", rekao je, odnosno, "S ovakvom vrstom pravila... Nećemo daleko."

Nakon utakmice, trener Miamija Gerardo Martino izrazio je frustraciju momčadi zbog novog pravila dodavši:

"U Leovoj situaciji, bio je očito fauliran. Igrač je zaslužio žuti karton, što bi značilo da Messi nikada ne bi napustio teren ni dvije minute. Koliko sam shvatio, momčad koja je pretrpjela faul je kažnjena. Postoje situacije koje se moraju revidirati i prekršaj je bio očit, a na kraju smo mi izgubili Lea na dvije minute."

Momčad je kasnije doživjela i preživjela, kako vam je draže, još jedno novo pravilo MLS-a kada Luis Suárez nije uspio izaći s terena za manje od 10 sekundi kada je zamijenjen umjesto Lea Campane u 92. minuti. Suárezov spori odlazak do klupe natjerao je četvrtog suca da odgodi zamjenu na jednu minutu, ostavljajući Miami na 10 igrača u posljednjim trenucima utakmice.

Prema MLS-u, pravilo kaže da "Ako je momčad napravila više zamjena u isto vrijeme, svaki igrač koji napušta utakmicu mora napustiti teren za igru ​​unutar 10 sekundi nakon što četvrti sudac podigne ploču za zamjenu za konačnu izmjenu."

Unatoč problemima izvan terena, pobjeda je nadahnula Inter Miami da nastavi voditi na vrhu tablice Istočne konferencije sa 27 bodova u 13 utakmica s osam pobjeda, dva poraza i tri remija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.






Tagovi

Lionel MessiMLSpravilaInter Miami

Ostale Vijesti