Geoff Burke-USA TODAY Sports
Geoff Burke-USA TODAY Sports

VIDEO Domaćini SP-a i Cope Americe u velikim problemima: Kolumbija ih razbila 5-1

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 09:10

A još im slijedi 'generalka' protiv Brazila..

SAD će ugostiti predstojeću Copu Americu (kreće 20. lipnja), na kojoj sudjeluje i šest najboljih sjevernoameričkih reprezentacija, a dvije godine kasnije najjača gospodarska sila svijeta ugostit će i svoj drugi Mundijal. Od američke reprezentacije očekuje se puno na tom turniru. Još u Kataru pokazali su potencijal igrajući moderan, dopadljiv nogomet, a ta bi generacija svoj vrhunac trebala doživjeti dvije godine kasnije. Naravno, u SAD-u se puno očekuje i od Cope Americe na kojoj, domaćini se nadaju, bi njihova reprezentacija mogla konkurirati za medalju, odnosno Brazilu, Argentini i Urugvaju.

No, ako se po sinoćnjoj utakmici Copa America poznaje, Amerikanci se nalaze u velikim problemima. U prijateljskoj utakmici u Landoveru Kolumbija je Amerikance svladala s čak 5-1, čime je potvrdila svoj potencijal, ali i naznačila prilične probleme za momčad koju vodi Gregg Berhalter.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Američki izbornik na teren je poslao najjači raspoloživi sastav, s Cristianom Pulisicem kao kapetanom, dva člana Juventusa Timothyjem Weahom i Westonom McKenniejem, u napadu je zaigrao i Monacov Folarin Balogun, obranom su ordinirali Ream i Robinson iz Fulhama, Scally iz Borussije M. te Richards iz Crystal Palacea, a vezom Johnny Cardoso iz Betisa te Giovanni Reyna iz Nottingham Foresta, od kojeg se očekuje iskorak na ovom turniru.

No, Kolumbija je odigrala sjajnu utakmicu, već do 19. je vodila s 2-0 golovima Ariasa i Borrea. U 58. Weah je smanjio vodstvo gostiju, no sve je bilo riješeno ulascima Juana Quintera i Luisa Sinisterre. Napadač Bournemoutha se očito oporavio od ozljede budući da je prvi asistirao Riosu za 3-1, a u 88. zabio i za konačnih 5-1. Quintero je pak prije Sinisteri, asistirao i Carrascalu te je Kolumbija potvrdila da ima vrlo širok napadački roster.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Amerikance za četiri dana očekuje generalka protiv Brazila, a na Copi će igrati u skupini s Bolivijom, Panaom i Urugvajom. Kolumbija 15. lipnja igra protiv Bolivije, a na turniru ih očekuje teška skupina s Paragvajom, Kostarikom i Brazilom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Tagovi

Kolumbijska nogometna reprezentacijanogometna reprezentacija SAD-aCopa AmericaCopa America 2024

Ostale Vijesti