REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

VIDEO Endrick je čudo: Nakon golova Engleskoj i Španjolskoj, zabio za pobjedu u 96.

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 08:00

Brazilci i Meksikanci pripremaju se za početak Cope Americe u SAD-u.

Šest dana nakon početka Europskog prvenstva u Njemačkoj, u SAD-u će se održati 48. izdanje Cope Americe na kojoj će osim 10 južnoameričkih reprezentacija sudjelovati i šest najboljih sjevernoameričkih. Uostalom, i turnir se održava na teritoriju Sjeverne Amerike...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sinoć su prijateljsku utakmicu u Teksasu odigrala dvije reprezentacije koje ulaze u najuži krug favorita za naslov. Brazil je u jednoj vrlo uzbudljivoj utakmici s pet pogodaka svladao Meksiko s 3-2. Seleçao je golovima Andreasa Pereire u 5. i Gabriela Martinellija u 54. vodio s 2-0, no Meksiko se uspio vratiti preko Quinonesa u 73., a gol za 2-2 zabio je Guillermo Martinez duboko u sudačkoj nadoknadi.

Iako se činilo da će dvoboj završiti remijem, Brazilci u svojem redovima imaju mladog superstara Endricka (17) koji je nakon golova Engleskoj na Wembleyju (1-0 pobjeda Brazila) i Španjolskoj na Santiago Bernabeuu (3-3) zabio i u svojoj trećoj utakmici u nizu, i to u 96. minuti utakmice za konačni trijumf Seleçaa.

Dorival Junior krenuo je s praktički rezervnom momčadi. Iz prvog kadra od prve minute krenulo je tek nekoliko igrača, uključujući i vratara Alissona. Vinicius Junior, Bruno Guimaraes i Lucas Paqueta priliku su dobili tek u nastavku, a Rodrygo, Raphinha i Danilo su, recimo, cijelu utakmicu proveli na klupi za pričuve.

Brazil je poveo u 5. minuti nakon što je ofenzivac Fulhama Pereira primio lijepu asistenciju mladog Savija (20) i efektno zabio za vodstvo. Igrač Girone asistirao je za prvi gol, a drugi igrač Girone, desni bek Yan Couto (22), dodao je, nakon lijepog prodora, Martinelliju početkom nastavka za drugi pogodak Seleçaa.

Meksikanci su se potom probudili i uspjeli smanjiti golom Quinonesa u 73. nakon ubačaja s desne strane. Gol za 2-2 El Tri je zabio u 93. nakon ubačaja iz kornera. No, to je bila samo uvertira za pobjedonosni gol mladog napadača Palmeirasa, koji će od 1. srpnja i službeno postati novi Los Blancos. Ubacio mu je budući klupski suigrač Vinicius Junior, a Endrick, iako je visok 173 centimetara, glavom poentira za svoj treći pogodak u petom nastupu za Brazil.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Seleçao će generalku odigrati 13. lipnja protiv SAD-a

Brazil se nalazi u skupini s Kolumbijom, Paragvajom i Kostarikom, a Meksika s Ekvadorom, Venezuelom i Jamajkom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijameksička nogometna reprezentacijaCopa AmericaCopa America 2024

Ostale Vijesti