Reuters
Reuters

Veliki ispit za C. Ronalda: Al Nassr gostuje kod prvog pratitelja i kluba koji ga je izbacio iz Superkupa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 08:36

Momčad Cristiana Ronalda izgubila je samo dvije utakmice u cijeloj sezoni.

Danas u 18.30, negdje u vrijeme Dinamove Skupštine u Sheratonu, započet će veliki derbi saudijskog nogometa u kojem drugoplasirani Al Ittihad iz Jeddaha dočekuje prvoplasirani Al Nassr iz Riyadha.

Povijesno gledano riječ je o trećem i drugom najtrofejnijem saudijskom klubu. Al Ittihad je osvojio osam, a Al Nassr devet naslova prvaka. No, ova dva rivala zajedno imaju manje titula (17) od Al Hilala koji je 18 puta bio prvak države.

No, Al Hilal, nedavni sudionik finala Svjetskog klupskog prvenstva (3:5 poraz od Real Madrida) je peti s 13 bodova manje od Al Nassra. Prema tome, za titulu će se boriti upravo dva večerašnja takmaca (treći Al Shabab ima šest bodova manje od Al Nassra, ali i dosta skromniju momčad i nitko ih ne uzima kao ozbiljne kandidate u borbi za titulu).

Al Nassr ima dva boda prednosti te bi Al Ittihad pobjedom preuzeo primat na prvenstvenoj ljestvici deset kola prije kraja sezone. Današnji domaćin u cijeloj je sezoni za sada izgubio samo jednu utakmicu, prvenstveni dvoboj početkom godine protiv Al Hilala, a Al Nassr dvije. Prvu u pred-Cristianovoj eri od Al Taawona, a drugu u polufinalu Superkupa od - Al Ittihada.

To je bila druga utakmica C. Ronalda u Saudijskoj Arabiji, Al Ittihad je slavio s 3:1 i izborio finale u kojem je svladao Al Feihu s 2:0 i stigao do prvog trofeja sezone.

Za razliku od Al Nassra koji osim nogometne superzvijezde C. Ronalda u svojim redovima ima poznate Brazilce Luis Gustava (ex Bayern i Wolfsbrug) i Taliscu (ex Benfica i Besiktas), Al Ittihad nema zvučnih europskih imena, izuzev trenera Nuna Esporita Santa koji je u prošlosti vodio Tottenham, Wolverhampton, Porto, Valenciju, Rio Ave i Panathinaikos.

Sve u svemu, danas nas u Jeddahu očekuje i zanimljiv i izjednačen dvoboj, koji bi mogao potpuno zaoštriti utrku za naslovom (pobjeda Al Ittihada), zadržati postojeću neizvjesnost (X) ili, pak, odmaknuti Al Nassr na sigurnu udaljenost (pobjeda gostiju).

Da će dvoboj biti zanimljiv potvrđuju i tečajevi u našoj Germaniji koji pobjedu domaćina i neriješeno vrednuju s 3.15, a pobjedu C. Ronaldovog Al Nassra s 2.20.

Što se samog Portugalca tiče, on je u šest prvenstvenih kola u dresu Al Nassra zabio osam pogodaka, od čega (svih) sedam u pobjedama protiv Al Wehde (4:0) i Damaca (3:0). U posljednjem kolu protiv Al Batina (3:1) nije poentirao... (nr)



Tagovi

Al NassrAl Ittihad Kalbasaudijska nogometna ligaCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti