REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Teorija velikih klubova: PSG odigrao loše protiv Lyona i pobijedio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.09.21. | 22:15

Lyon je zaslužio remi, ali nogomet često nije pošten

Pariški Power Rangersi danas su napokon bili na okupu, u dresovima i kopačkama. Susret PSG-a i Lyona donio nam je svojevrsnu premijeru novih “galacticosa” pa je tako danas napad PSG-a izgledao monstruozno: Messi, Di Maria, Neymar, Mbappe. Na golu je bio Donnarumma, dok će na Ramosa malo pričekati jer je jpš uvijek ozljeđen. Kod Lyona se smo napokon gledali Shaquirija u jakom okruženju s jakim protivnikom, sve je upućivalo da ćemo pratiti spektakl na kojem ne bi trebalo biti nereda kao u slučaju Lensa i Lillea ovog vikenda. Nerede nasreću nismo gledali, ali nismo se nagledali ni goleme količine dobrog nogometa.

Bio je to krajnje izjednačen dvoboj u kojem je Lyon, slobodno možemo reći, bio ravnopravan superzvijezdama iz Pariza.

Prvi dio utakmice nam je donio svega dvije situacije vrijedne stvarnog spomena. Obje je izrežirao Leo Messi. Prvo je u 32. minuti dobro primio pas suigrača, izašao sam pred Lopesa, zapucao desno, i promašio. Točnije, Lopes mu je sjajno obranio udarac i tako spasio svoju ekipu. Slično je bilo pet minuta kasnije, samo sada Lopes nije mogao ništa. Ispratili smo još jedan od projektila iz Messijeva arsenala. Ovog puta je odsjeo na gredi. Pokušaj pogledajte OVDJE.

To je bilo manje više to od prvog poluvremena. PSG je imao blagu terensku inicijativu, no ne možemo reći da je PSG odigrao partiju vrijednu silnih milijuna s terena. Nakon remija s Club Bruggeom u prvom kolu skupine Lige prvaka, PSG je spojio još jedno loše poluvrijeme.

Drugo je krenulo još i gore za domaćina. Svega deset minuta od povratka na teren, Lyon je istrčao jednu dobru kontru i utišao stadion u blizini Marsijanske poljane kod Efiellova tornja. Strijelac za 1:0 Lyona bio je Paqueta. Pogodak pronađite OVDJE.

Nešto manje od deset minuta smo gledali uspavanku, a onda kreće povratak domaćina u utakmicu. Gusto je napravio previd u šesnaestercu udarivši po nogama nekog iz pariškog napada, sudac Turpin je svirao penal, VAR soba ga je zaustavila, da bi na kraju iz sobe ipak stigla potvrda kako je riječ o najstrožoj kazni. Zanimljivo, penal nije pucao Messi kako bi upisao prvijenac u dresu svog novog kluba, već Neymar. Lucas je otišao lijevo, Neymar je zapucao po sredini gola i rutinirano poravnao na 1:1. Jedanasterac pronađite OVDJE.

PSG je krenuo u punu ofenzivu, i naravno, stigli do gola u posljednjim sekundama susreta. Lyon je pametno čuvao loptu, cjepkao igru i gledao na sat. Minute su im išle sporo, no svaki pješčani sat na kraju dana - iscuri. Isto tako, da nije bilo SOS prekršaja na Paquetom u 89. minuti, pitanje je bi li utakmica završila uz remi ili čak pobjedu Lyona. Ipak, u posljednjim sekundama utakmice, Icardi je donio veselje svojim navijačima nakon centaršuta koji je pretvorio u pogodak glavom. Gol pronađite OVDJE.

Spomenimo i da će Pochettino imati problema sa svojim zvijezdama. Primjerice, Messi nije izgledao zadovoljno što ga je trener zamijenio kako bi u igru ušao Hakimi. Iako se ne radi o nečemu suviše bitnom, ovakvi mali znaci mogu dati puno informacija o stanju u svlačionici.

Više sreće drugi put.

Lige 1, 6. kolo:

St. Etienne - Bordeaux 1:2

Lens - Lille 1:0

Strasbourg - Metz 3:0

Nice - Monaco 2:2

Angers - Nantes, 1:4

Clemont - Brest, 1:1

Reims - Lorient, 0:0

Troyes - Montpellier, 1:1

Marseille - Rennes, 2:0

PSG - Lyon, 1:1



Tagovi

PSGLyonLigue 1

Ostale Vijesti