REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

Neredi u Lensu: Domaćin na kraju ipak slavio, Grbić opet sjajan (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 18:30

Nema mira na francuskim travnjacima

Trebao je to biti pravi praznik nogometa.

Zastave, teren bez atletskog igrališta, sve prekriveno u prepoznatljivim žutim i crvenim bojama. Gostovanje kod Lensa je uvijek posebno, no ono današnje će koliko vidimo, ostati zapamćeno po neredima na poluvremenu gdje je policija bila primorana upotrijebiti silu i vodene topove kako bi primirila gostujuće navijače koji su stigli u goste u velikom broju.

Prvo poluvrijeme je bilo relativno mirno. Naš Ivo Grbić je donio sigurnost na vrata francuskog prvaka koji se u prvih nekoliko kola ponio kao ekipa koja se bori za ostanak. Ipak, dolaskom Grbića, obrana je dobila na čvrstoći, pa nije za čuditi da smo danas gledali remi bez golova u prvom poluvremenu. Sportska atmosfera je bila na nivou, sve do poluvremena kada je ova utakmica poprimila konture kakve nitko ne želi gledati. Nakon fantastične obrane našeg vratara koji je spriječio odlazak domaćina u vodstvo pred kraj prvog poluvremena, utakmica je - prekinuta.

Nakon prekida susreta između Nice i Marseillea, gdje je zaiskrilo na relaciji gostujući igrači - domaći navijači, opet iste scene u Francuskoj Ligue 1, samo su ovog puta nerede zakuhali navijači Lillea

Naime za vrijeme poluvremena navijači domaćeg i gostujućeg sastava su krenuli bacati stolice, intervenirala je i policija i to vodenim topovima, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije na tribini. Snimku nereda pronađite OVDJE.

Iako je bilo najavljeno da se utakmica neće igrati, ona je ipak nastavljena.

Drugi dio susreta nam nije donio uzbuđenja na tribinama, ponajviše zbog jače prisutnosti policije ispred tribina gdje se nalaze najžešći navijači obaju ekipa. Što se nogometa tiče , naš Grbić je nastavio dominirati između vratnica. Primjerice, početkom drugog dijela Arnaud Kalimuendo je primio nisku loptu na rubu šestnaesterca i uputio dobar udarac u donji lijevi kut. Naš golman refleksno skida i dodaje još jednu lijepu obranu u svoj portfolio.

Lille je odgovorio - trostruko. Doduše, nisu postigli niti jedan pogodak, ali su zato tri puta bili u velikoj šansi za pogodak. Prvo je pucao Yilmaz, pa Ikone, pa Leca na asistenciju Yilmaza. Iako je sva tri puta situacija bila zakučasta, ostalo je 0:0.

Na kraju dana - najslađe se smiju igrači Lensa. Nakon mini pritiska gostiju, Lens dolazi do pogotka i baca cijeli stadion u delirij. Strijelac - Frankowski. Pogodak pronađite OVDJE. Par minuta kasnije u velikoj prilici je i Said, no njegov pogodak je poništen nekoliko trenutaka od postizanja.

Prvak je na koljenima. Lille je, kao što se vidi na tablici ispod, daleko od prošlogodišnjeg plasmana. Naš Ivo Grbić je napravio sve što je mogao da spasi svoju ekipu, ali s ovakvom igrom - ne ide.



Tagovi

LensLilleLigue 1

Ostale Vijesti