REUTERS/Thilo Schmuelgen i Lee Smith
REUTERS/Thilo Schmuelgen i Lee Smith

Strani mediji: Italija i Hrvatska su teške opcije favoritima u ždrijebu za Euro 2024

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 14:18

Ždrijeb skupina za završni turnir u Njemačkoj počinje u 18 sati u Hamburgu

Branitelj naslova Italija i polufinalist Svjetskog prvenstva, na kraju trećeplasirana Hrvatska, nalaze se među momčadima s najvećim rejtingom u nižim potovima za ždrijeb završnog turnira Europskog prvenstva koji se održava u subotu u 18 sati u Njemačkoj, točnije Hamburgu, ističu strani mediji i agencije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

To je zato što UEFA odlučuje o nositeljima isključivo na temelju rezultata u 10 kvalifikacijskih skupina. Italija i Hrvatska završile su druge u svojim skupinama i izgubile su nekoliko bodova pa su pale na ljestvici. Domaćinu Njemačkoj se tako u potu 1 pridružilo pet momčadi s najboljim rezultatima među pobjednicima skupina: Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija, Engleska. Hrvatska je među trećim nositeljima, a Italija je u najslabije rangiranoj, skupini 4.

Izvlačit će se 24 momčadi u šest skupina.

UEFA je unaprijed odredila raspored utakmica te tko će protiv koga, kada i gdje igrati. Na dan otvaranja od 21 sat u Münchenu će se sastati Njemačka s reprezentacijom koja bude izvučena na broj dva u skupini A. Bit će to jedina utakmica tog dana i ujedno i uvodna u Europsko prvenstvo. 

Grupna faza igrat će se u terminima od 15, 18 i 21 sat, a tim ritmom krenut će se već drugog dana natjecanja, 15. lipnja. 

Do sada su poznate točne satnice samo prve utakmice te utakmice polufinala i finala 14. srpnja. Za ostale će biti nakon ždrijeba biti određena satnica. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Euro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijaždrijebZlatko DalićLuciano Spalletti

Ostale Vijesti