REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Španjolski mediji: „Hrvatska je kao koncert s lanjske turneje“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 08:23

Španjolci u euforiji nakon uvjerljive pobjede nad Vatrenima

„Španjolska se zabavlja“ - današnja je naslovnica Marce, najtiražnijeg sportskog dnevnika u Španjolskoj, a u kojoj se glorificira pobjeda nad Dalićevom Hrvatskom.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pod naslovom „Španjolska je otvorila šampanjac“, Marca ističe kako je La Roja sasvim nadigrala Vatrene, hvale se golobradi prodigy Lamine Yamal, zatim Alvaro Morata, a kao faktor iznenađenja ističe se Fabian Ruiz koji je, uostalom, i zaradio epitet MVP-a utakmice s jednim pogotkom i asistencijom.

„Ovakav početak Eura vitamin je za momčad i navijače! Lamine Yamal je igrao kao da je riječ o nekakvoj dječjoj ligi, momčad može otvoriti šampanjac i nazdraviti. Svaki naš hitac je završio u hrvatskoj mreži, a Hrvatska je ostala grogirana“, dodaje Marca u kojoj se kritizira igra Dalićevih izabranika.

„Hrvatska je ovdje zvučala kao koncert s prošle turneje, ali oni imaju taj balkanski gen i mogu s bijesom prožvakati ovaj poraz. Primjera radi, Argentina je prošlo Svjetsko prvenstvo započela s izgubljenom utakmicom“.

Madridski AS bio je na sličnom tragu.

„Hrvatska je pobijedila samo na tribinama gdje su ljubitelji šahovnice bili u većini, ali u nogometu je Španjolska bila ta koja je plesala. Hrvatska se kasnije oduprla, podigla linije, ali ovo nije bio hrvatski dan. Španjolci, uživajte!"

Slično rezoniraju i u Barceloni, tamošnji El Mundo Deportivo je napisao:

„Fabian Ruiz i Alvaro Morata su uništili Hrvatsku i tri čarobne minute, veznjak PSG-a i napadač Atletico Madrida zabili su gotovo dva uzastopna pogotka protiv zbunjene balkanske momčadi. Furija je načela Hrvate tako što je Ruiz filtrirao izvanredno dubinsko dodavanje, a tri minute kasnije je iskoristio nedovoljnu žustrinu centralnog braniča Šutala i veznjaka Brozovića, izazvavši euforiju oko 12.000 Španjolaca na Olimpijskom stadionu u Berlinu“. (pz)



Tagovi

Euro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaVatrenišpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti