REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Spalletti: "Pritisak protiv Hrvatske? Sve ovisi o nama!"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 23:05

Talijanski izbornik nakon dvoboja sa Španjolcima koji znači da je sada susret s Vatrenima odlučujući za prolaz jedinima i drugima

Talijanski izbornik Luciano Spalletti nakon susreta sa Španjolskom koji je završio 1-0 za La Roju, podijelio je dojmove za nacionalnu televiziju RAI.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poslije utakmice u kojoj je bio podređen u prvom dijelu, pokušao je promjenom sustava u nastavku popraviti dojam, ali nije uspio, Španjolci su slavili minimalnim rezultatom, a većeg poraza spasio ih je vratar Gianluigi Donnarumma.

"Bili su svježiji od nas, to je ključ utakmice. Mi smo često imali zakašnjele reakcije, to je bila stvar koja se jako vidjela. Nismo bili elastični, ali bili smo ispod razine u dodvanjima, vraćanju, povratnim loptama. Ponavljam, bili su svježiji i stvorili su nam probleme u brzini izbora rješenja. To se vidjelo", kazao je Spalletti.

Na pitanje o jalovosti napada, odgovorio je:

"Ulaskom Reteguija i još par igrača koji su bili svježi, uspjeli smo vratiti malo ravnotežu. Stvorili smo neke situacije koje su nam mogle donijeti remi. Međutim, bili su puno jači od nas i dobili zasluženo."

Na pitanje o idućem protivniku, Hrvatskoj, da bi moglo biti manje pritiska, kazao je:

"Pritisak? Ovisi kakvi ćemo mi biti. Mi smo ti koji moramo napraviti razliku s obzirom na izbor koji imamo. Moramo kontrolirati loptu, imati rješenja, kad toga nema, onda je problem", zaključio je izbornik.

Kratko je govorio i najbolji Talijan, Gianluigi Donnarumma:

"Protiv Hrvatske moramo bolje i ostvariti rezultat koji nas vodi dalje". (dku)



Tagovi

Luciano SpallettiTalijanska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti