Roma skupo platila vraćanje odbačenog djeteta, uzela bivšu nadu La Masije i sprema špicu od 30.000.000 eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.06.15. | 13:56

Roma je nadomak dovođenja prvih pojačanja za iduću sezonu. Na Olimpico bi iz Genoe u paketu trebala stići dvojica nogometaša!

Prvi je Andrea Bertolacci, koji se zapravo vraća u Romu. Naime, on je rođen u Rimu, prošao je omladinsku školu Vučice, no nikada nije dobio šansu u prvoj momčadi. Preko posudbe u Lecceu stigao je do Genoe, gdje je posljednje tri godine igrao standardno. Prošla sezona bila mu je najbolja u karijeri – zabio je šest golova i upisao osam asistencija u Serie A, te izborio status talijanskog reprezentativca. U Romi su shvatili kakvu su igrača propustili, ali ispravit će svoju pogrešku, iako će ih to sada koštati 6.000.000 eura. Toliko bi Genoi trebali platiti za 24-godišnjaka koji igra kao polušpica ili lijevi vezni.

Drugi je pak nešto stariji, 25-godišnji Iago Falque. Riječ je o Španjolcu koji je u dječačkim danima kratko bio u Real Madridu, da bi potom završio u La Masiji. Do prvog sastava Barcelone nije se uspio probiti, no u ljeto 2008. godine za 2.500.000 eura kupio ga je Juventus. Niti u Torinu ovaj krilni napadač (lijeva mu je prirodna strana) nije dobio priliku, pa je završio u Tottenhamu. Londonski klub slao ga je na brojne posudbe, a prošlog ljeta prodao Genoi za 5.000.000 eura. Falque je na stadionu Marassi konačno potvrdio svoj potencijal, te lani zabio 13 golova i imao tri asistencije u talijanskoj ligi. Roma će za njega morati izdvojiti 15 milijuna eura!

Dvojac iz Genoe tek je početak Rominih aktivnosti na mercatu. Velika želja sportskog direktora Waltera Sabatinija je talentirani Belgijac Ferreira Carrasco iz Monaca, a „bomba“ prijelaznog roka talijanskog viceprvaka trebao bi biti Carlos Bacca. Navodno je Roma s njime već dogovorila detalje, preostaje samo da padne dogovor i sa Sevillom... To će biti „mrvicu“ teže, jer osvajač Europske lige inzistira na otkupnoj klauzuli od 30.000.000 eura.  

(Foto: Action Images)


Tagovi

RomaAndrea BertolacciIago FalqueCarlos BaccaGenoaSevilla

Ostale Vijesti