Danilo Veiga (lijevo) @DPA/PIXSELL
Danilo Veiga (lijevo) @DPA/PIXSELL

Rijeka dovodi desnog beka iz Portugala koji je član agencije legendarnog Deca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 08:00

Bivši veznjak Porta, Barcelone i Chelseaja ušao je u menadžerske vode prije nešto manje od 10 godina, a sada će prvi put imati 'svojeg' igrača u HNL-u

Portugalac Danilo Veiga ovog će tjedna biti predstavljen kao novi igrač Rijeke, a trebao bi biti registriran već za prvu utakmicu drugog dijela sezone koju Riječani otvaraju u subotu, 21. siječnja, u Gradskom vrtu protiv Osijeka, doznaje Germanijak. Usmeni dogovor s Veigom je postignut, sada ga očekuju liječnički pregledi, nakon čega će uslijediti potpis i službena potvrda transfera. S klubom s Kvarnera 20-godišnji Veiga je dogovorio suradnju do ljeta 2025. godine.

Iako je u početku sezone bio standardan prvotimac Gil Vicentea, pred kraj prvog dijela je svoje mjesto u momčadi prepustio Carraçi koji je u klub stigao na posudbu iz Porta. Gil Vicente se trenutno nalazi na skromnom 16. mjestu Primeire, Danilo Veiga odlazi nakon samo pola godine u klubu, a na Kvarner dolazi zaoštriti konkurenciju za mjesto desnog beka gdje Sergej Jakirović na raspolaganju ima Grgića i već neko vrijeme ozlijeđenog Bogojevića.

Veiga je plod Portove škole nogometa, u portugalskom velikanu je proveo sedam godina, a prije nego što je na ljeto stigao u Gil Vicente je igrao i za mladu momčad Paços Ferreire i za Felgueiras. O karijeri ovog talentiranog mladića, kojeg TM vrednuje na 1,5 milijuna eura i koji je ove sezone odigrao tri utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, brine legendarni Portugalac Deco. Nekadašnja zvijezda Porta, Barcelone i Chelseaja menadžerskim vodama pliva nešto manje od 10 godina, vlasnik je agencije D20 Sports, a Veiga će biti 'njegov' prvi igrač u HNL-u. Inače, spomenuta agencija zastupa interese Raphinhe (Barcelona), Edmonda Tapsobe (Bayer Leverkusen) i Caia Henriquea (Monaco).

Ako ne dođe do nekog velikog zaokreta, što također nije nemoguće za vrijeme zimskog mercata, Veiga će postati šesto pojačanje Rijeke u 'eri Sergeja Jakirovića'. Ranije su u klub došli Dilaver (slobodan igrač, raskid s Dinamom), Marin, Jurić, Janković (posuda, Dinamo) te Banda (slobodan igrač).

Inače, u klubu i dalje intenzivno rade na izlaznim transferima, trenutno je najbliži odlasku Lindon Selahi, a osim njega u izlogu stoje i Nediljko Labrović, Matija Frigan te Prince Ampem za koje zasad postoje neki usmeni upiti.

U srijedu, 18. siječnja, i službeno će se otvoriti prijelazni rok te će se do 15. veljače i zatvaranja istog u Rijeci još dosta toga promijeniti u rubrikama dolasci/odlasci...



Tagovi

HNK RijekaSergej JakirovićHrvatska nogometna ligaDanilo Veiga

Ostale Vijesti