Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Friganov transfer u Portland zasad nije realan, u Rijeci su fokusirani na prodaju jednog drugog igrača

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 10.01.23. | 11:14

Generalka uoči nastavka sezone odigrat će se u petak kad na Rujevicu stižu Klafurić i Capan.

Punom parom radi se na Rujevici. Sergej Jakirović je zasukao rukave, kockice se i dalje slažu, ali svi oni koji imaju svakodnevan kontakt s novim trenerom Rijeke ističu kako je Mostarac iznimno motiviran da preokrene stanje u momčadi te da u drugom dijelu sezone Rijeka ponovno bude tamo gdje prema svemu i zaslužuje biti – u vrhu hrvatskog nogometa. Vodeće tri momčadi HNL-a, Dinamo, Hajduk i Osijek, u ovom trenutku nitko ne gleda, klub koji se najviše spominje na Kvarneru je Slaven Belupo te je sveopće razmišljanje ljudi u klubu da se Farmaceute do kraja sezone može sustići. Rijeka, baš poput svih drugih hrvatskih klubova, glavninu prihoda ostvaruje preko prodaje igrača, a oni će bolju cijenu doseći pobjedama i kvalitetnijim izvedbama. I igranjem u Europi, naravno.

Posljednjih dana su mnogi dolazili do ekskluzivnih informacija kako Matija Frigan odlazi iz kluba. Spominjali su se neki klubovi iz Italije, ali je u naslovima sportskih medija ipak najviše zastupljen bio američki Portland. Kažu, odšteta bi u slučaju transfera iznosila između četiri i pet milijuna eura, ali u ovom trenutku taj transfer nije realan. Da kojim slučajem postoji ponuda za mladog Riječanina koja je za milijun do dva manja od onoga čime su hrvatski i američki mediji izlazili u javnost, Frigan bi već bio na putu za Oregon. Rijeka možda ima sjajan track record s igračima koji su odlazili s Kvarnera u MLS, ali sada dobiti između četiri i pet milijuna eura za Frigana, koji je u prvom dijelu sezone zabio četiri pogotka u HNL-u, bilo bi ravno dobitku na lutriji. Ako tako nastavi i u drugom dijelu sezone, onda bi ponuda, za koju je i sam Srećko Juričić rekao da još nije stigla, na ljeto ipak mogla doći na adresu riječkog prvoligaša.

Igrači na čijim se izlaznim transferima ozbiljno radi su Nediljko Labrović, Prince Ampem i posebno Lindon Selahi koji je u ovom trenutku najbliži odlasku. Rijeka ima svoji modus operandi koji se posljednjih 10-ak godina pokazao sjajnim, a isti je kupi jeftino, integriraj u momčad, podigni na jednu razinu više pa onda prodaj i zaradi. I sve to ne bi trebalo trajati predugo. U neformalnom razgovoru s ljudima iz kluba prije koju godinu rečeno nam je da Rijeka 'pogriješila' ako neki igrač (ne svi, ali većina) ostane u klubu dulje od dvije godine, neovisno o tome koliko on dobro igra. Selahi je na Kvarner stigao u ljeto 2021. kao slobodan igrač iz Twentea. Odmah se nametnuo u prvoj momčadi, za njega se zna da teren nikada neće napustiti čistog dresa, a da je njegov dolazak dobar potez kluba vidi se i po kretnji njegove tržišne vrijednosti. Kad je dolazio, TM ga cijenio na 650 tisuća eura, dok je danas Selahi igrač 'težak' 1.6 milijuna eura. Rijeka nije u situaciji da ga mora odmah prodati, ugovorno je vezan za Bijele još 18 mjeseci, ali baš bi ove zime Rijeka na njemu mogla postići najveću vrijednost. Ozbiljnost posla sugerira nam i držanje imena kluba s kojim se pregovara u strogoj tajnosti, baš kao što se nikakve cifre ne daju načuti. Čak ni u kuloarima, što je, ponavljamo, dobra naznaka da bi do transfera uskoro zaista moglo doći.

Ampem je također netko protiv čije prodaje nitko u klubu ne bi imao ništa protiv, Labrović je trenutno najvrjedniji klupski eksponat (TM ga cijeni na dva milijuna eura, nedavno je bio pozvan u hrvatsku nogometnu reprezentaciju) te bi njegov možebitni odlazak najmanje 'zabolio' Jakirovića budući da je Zlomislić također sjajan vratar koji kao zapeta puška čeka svoju priliku, a u međuvremenu bi 'pojačanje' za klupski proračun bilo i kad bi se riješilo pitanje Matea i Damjana Pavlovića, Pabla Alvareza, Bernarda Karrice, Mikhaila Merkulova, Denisa Bušnje i drugih.

Rijeka drugi dio sezone otvara u Osijeku 21. siječnja, a prije toga će ovog petka, 13. siječnja s početkom u 17 sati, na Rujevici odigrati 'generalku' protiv Honveda. Iako Srećko Juričić u razgovoru za Radio Rijeku nije znao odgovoriti na pitanje hoće li utakmica biti otvorena za javnost, NK Rijeka je danas na službenim stranicama potvrdila da svi pretplatnici mogu slobodno doći na Rujevicu i podržati svoju momčad u posljednjem pripremnom ogledu prije nastavka sezone. Za Honved, koji također nema najbolji prvi dio sezone iza sebe, igra Luka Capan koji će sigurno dobiti veliki pljesak od Riječana budući da je s Rijekom osvojio dva Hrvatska kupa i igrao grupnu fazu Europske lige, dok je trener mađarskog prvoligaša Dean Klafurić.



Tagovi

HNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti