REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Real Madrid je bio Dinamo, a Sevilla - Rijeka: "Kao da nam se uvukao strah od moguće pobjede" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.04.22. | 08:11

Gosti su materijalizirali kvalitetu, pokazali što znači dužina klupe, ali i navika pobjeđivanja momčadi koja je puna igrača koji su – osvojili sve. I to više puta

Mnogim hrvatskim pratiteljima nogometa je dok su gledali preokret nogometaša Real Madrida protiv Seville na Ramon Sanchez Pizjuanu palo napamet: Sevilla je Rijeka, a Real Madrid je Dinamo!

Gosti su, naime, materijalizirali kvalitetu, pokazali što znači dužina klupe, ali i navika pobjeđivanja momčadi koja je puna igrača koji su – osvojili sve. I to više puta…

Uglavnom, oni koji se vole baviti pitanjima tipa “koji bi hrvatski klub bio koji u Primeri” došli su na svoje. Dinamo je Real Madrid, Rijeka je Sevilla. Kako je pragmatični Osijek Atletico Madrid (pisali smo još dok je bio u Maksimiru Nenadu Bjelici da je pragmatičan kao Diego Simeone), Dambrauskasov Hajduk, koji igra na gol više (“ako zabijemo tri, vrlo vjerojanto ćemo pobijediti”) je – Barcelona!

No, dobro… Vratimo se u Španjolsku. Kraljevski klub je trijumfom u Andaluziji stavio ruku na pokal za prvaka, 15 bodova ispred Seville, Barcelone (koja ima dvije utakmice manje, jednu će odraditi večeras protiv Cadiza) i Atletica odagnao sve sumnje da se može dogoditi - nemoguće. I može se već pripremati za skorašnje dvoboje s Manchester Cityjem u polufinalu Lige prvaka…

Što se, pak, reakcija nakon derbija u kojem su desetke na dresovima suparnika nosili hrvatski sportski velikani Luka Modrić i Ivan Rakitić, svatko je imao svoje viđenje, a španjolski mediji prenose izjavu Rakete, strijelca za 1:0 iz slobodnog udarca kojeg je skrivio kapetan hrvatske reprezentacije.

"Vrlo smo tužni. Ako se Realu ostavi makar i centimetar prostora, odmah stiže kazna. Bili smo izvrsni u prvome dijelu. Morali smo završiti tu utakmicu, ali oni su bili bolji u nastavku. To se događa kod velikih momčadi. Ljuti smo jer smo intenzivno priželjkivali ovu pobjedu. Baš šteta. Krivo mi je i što sudac nije isključio Camavingu, mislim da je zaslužio drugi žuti karton. Nije mi jasno kako sudac nije dosudio očigledan prekršaj. A Vinicius je igrao rukom kod onoga poništenog gola, to je sigurno bilo igranje rukom. Ukratko, mislim da je sudac dosudio nekoliko odluka protiv nas", kazao je Ivan Rakitić.


S druge, pak, strane, trener Real Madrida blistao je od zadovoljstva:

"Ovo je vrlo važna pobjeda. Dobro smo reagirali u drugom poluvremenu, pokazali smo snažnu osobnost i predanost. Ova je momčad sposobna za velike stvari. Iako smo loše ušli u nadtetanje, nismo izgubili samopouzdanje. Samo mi nije jasno zašto je sudac odlučio dosuditi igranje rukom Vinicusu. U svakom slučaju, zaslužili smo ovu pobjedu. Nismo još osvojili naslov, ali zasigurno smo na pravome putu", zaključio je slavni Carlo Ancelotti.

Trener domaćih požalio se na prisilne zamjene zbog ozljeda.

“Bili su bolji u drugome dijelu. A trebali su izgubiti. U poluvremenu u svlačionici rekao sam svojim igračima neka samo nastave onako kako su igrali u prvome dijelu. Napravili smo tri zamjene, i to prisilne, sve su bile zbog ozljeda. Jednu je skrivio Camavinga. No, sami smo si krivi, nismo znali reagirati u određenim situacijama. Kao da nam se uvukao strah od moguće pobjede. Oni su vrlo rano poveli u nastavku te se u naše redove uvukla skepsa. Tužni smo, naravno", razočaran je bio Julen Lopetegui.

Oglasio se i Luka Modrić, preko svog Twitter profila, prijevod je, vjeurjemo, nepotreban:

La Liga, 32.kolo

Petak, 15.travnja

Real Sociedad – Real Betis 0:0

Subota, 16.travnja

Elche – Mallorca 3:0

Alaves – Rayo Vallecano 1:0

Valencia – Osasuna 1:2

Getafe – Villarreal 1:2

Nedjelja, 17.travnja

Granada – Levante 1:4

Atheltic Bilbao – Celta Vigo 0:2

Sevilla – Real Madrid 2:3

Ponedjeljak, 18.travnja

Barcelona - Cadiz 21.00




Tagovi

Ivan RakitićSevillaReal MadridCarlo AncelottiJulen LopeteguiLa Liga

Ostale Vijesti