Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Publika se Hajduku protiv Varaždina vraća, ali ne i 'ćaća'

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 08:01

Utakmica se igra s početkom u 17 sati uz prijenos na MAXSportu 1

Prošli put u Kupu Varaždin se nije dobro proveo na Poljudu Hajduk je dobio 5-0, ali je zato prije toga u Baroknom Gradu bilo 1-1 nakon čega je u izbila 'VAR afera' kada Splićanima nije priznat pogodak, pa je na kraju bilo svega po medijima i ostavku je dao Bruno Marić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je u Varaždinu tada pomalo počeo gubiti korak, svladao je istog protivnika u Kupu, pa Istru 1961 i Goricu, da bi onda uslijedio negativni niz od pet poraza.

Tako da ova utakmica nema nikakvog rezultatskog značaja, no Bijeli je žele dobiti...

„Nakon Varaždina i svega što se događalo, sa stranim sucima je vraćen fokus na igrače. Mi se ne trebamo time baviti, nego igrati“, poručio je u najavi trener Jure Ivanković.

Za ovakve utakmice najvažnije je kako će Bijeli pristupiti, jer neće biti 'ćaće' Marka Livaje koji preskače i šesti susret zbog ozljede.

Pristup neće biti problem, angažirani su na treningu i na utakmicama. Bit ćemo pravi, bit će zanimljivija utakmica nego protiv Rudeša. Očekujem otvoreni Varaždin. Mi ćemo imati isto takav pristup, ali moramo biti oprezni. Nadam se da ćemo se veseliti pobjedi“, dodao je Ivanković.

Trener Bijelih vjerojatno će nešto mijenjati, očekuje se na krillu Yassine Benrahou, dok bi Emir Sahiti trebao čekati prigodu s klupe. Također, ni Ismael Diallo neće od prve minute, prinudno bi na lijevi bok trebao Niko Sigur, pa se u vezi otvara mjesto za Anthonyja Kalika.

Ako se može nešto pronaći u utakmici ovakvog tipa, kada je sve gotovo, ne može se ni gore ni dolje, jest koliko će minuta dobiti Ivan Perišić i hoće li debitirati 16-godišnji Bruno Durdov koji je s Bijelima prošao pripreme na kojima je postigao čak i pogodak.

S druge strane, gost su borbi za šesto mjesto koje ne vodi u Europu, ali što si bolje plasiran, financijski 'kolač' od TV-prava je veći. Eto nekog motiva za Varaždince koji ne mogu računati na kartoniranog Ivana Nekića.

„Očekujem lepršav Hajduk. Puno su opušteniji, kao da im je teret pao s leđa, igrali su odlično protiv Rudeša i stvorili puno šansi“, kazao je trener gostiju Nikola Šafarić.

Komentirao je Šafarić i Hajdukov pad...

„Imali su neke utakmice u kojima su dobro igrali, ali nisu na vrijeme zabili i izdržali ritam u borbi za naslov. Rijeka je pritom držala konstantu, Dinamo se dizao, a Hajduk na kraju nije izdržao. Znamo kako je to još otkad je Varaždin bio u 2. ligi, prvi si cijelo vrijeme, dogodi se jedan kiks i svi ti pušu za vratom. Hajduk dugo nije bio u takvoj situaciji gdje je lovina i jednostavno nisu izdržali. Šteta, jer bi tako borba za naslov bila još zanimljivija, ali i ovako će biti.“

Vidjet ćemo kakvi će biti Michele Šego i Luka Škaričić koji su nekada bili na Poljudu, a sada su na drugoj strani.

Utakmica se igra s početkom u 17 sati (MAXSport 1). Sudac je Toni Dadić iz Zagreba, pomagat će mu Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline i Vinko Podrug iz Zagreba, a četvrti sudac je Ante Čulina iz Zagreba. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR suca je Bojan Zobenica iz Zagreba.

MOGUĆI SASTAVI:

Hajduk (4-2-3-1): Buljan - Moufi, Uremović, Prpić, Sigur - Krovinović, Pukštas - Brekalo, Kalik, Benrahou - Trajkovski.

Varaždin (3-4-3): Zelenika - Škaričić, Jelenić, Ba - Vukčević, Postonjski, Lusavec, Boršić - Drožđek, Dabro, Šego.



Tagovi

HajdukNK VaraždinJure IvankovićNikola ŠafarićPoljudTorcidaIvan PerišićMichele ŠegoMarko LivajaHrvatska nogometna ligaBruno DurdovLuka Škaričić

Ostale Vijesti