Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Proglašen najbolji hrvatski igrač futsala u 2023.

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 22:10

Pivot Olmissuma i Hrvatske postao je osmi osvajač Trofeja CROfutsal.

Deveta godina izdanja izbora za najboljeg hrvatskog igrača godine Trofej CROfutsal donijela je i osmog pobjednika. Antonio Sekulić pridružio se Tihomiru Novaku (dva puta), Francu Jelovčiću, Dariju Marinoviću, Duji Bajrušoviću, Žarku Luketinu, Josipu Sutonu i Toniju Jelaviću koji su do sada osvajali nagradu za najboljeg igrača Hrvatske.

O osvajaču su odlučivale nijanse. Struka je najviše bodova (22) udijelila Kristianu Čekolu, igraču Futsal Dinama i reprezentativcu koji je osvojio nagradu za najboljeg igrača prošle sezone 1.HMNL-a i nagradu za najboljeg igrača prvaka Dinama. Struka je Franku Jelovčiću dala tri boda manje, a Sekulić je bio treći s 14 bodova.

Novinarski žiri najviše je dao Sekuliću (28), a Čekol je imao dva manje. Treći je bio Franco Jelovčić iz Anderlechta, a četvrti, kao i u stručnom izboru Dinamov Luka Perić.

Čekol je u tom trenutku vodio poredak s 48 bodova, Sekulić je imao 42, a Jelovčić 25. Pobjednika su odlučili čitatelji Crofutsala, koji su Jelovčiću dali 665 glasova. David Mataja i Niko Vukmir iz Pule bili su na drugom i trećem mjestu, a Čekol je bio četvrti s 469 glasova, gotovo 200 manje od Sekulića. Peti je bio Perić.

Točan broj bodova za svaku kategoriju pogledajte OVDJE.

"Iza Sekulića je sjajna godina gdje je pružao briljantne igre, kako u dresu Olmissuma tako i u dresu reprezentacije. Posebno je impresivan Sekulić bio u Elitnoj rundi UEFA Futsal Lige prvaka gdje je usprkos porazima “zeleno-plavih” na Mallorci pružao sjajne igre zabijajući renomiranim europskim protivnicima. Također i u dresu “mini vatrenih” Sekulić je pružao sjajne igre, što su na koncu prepoznali prije svega naši čitatelji, ali i članovi našeg novinarskog i stručnog žirija. Istina, Sekulić je kod stručnog žirija zauzeo treće mjesto iza Čekola i Jelovčića, no najveći broj Vaših glasova i glasova novinarskog žirija donijeli su Sekuliću ukupnu pobjedu. Seka, dobrodošao u društvo velikana koji su osvajali ovu nagradu! Čestitamo!", napisao je urednik CROfutsala Jerko Šimac.

Konačni poredak:

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalAntonio SekulićKristian Čekol

Ostale Vijesti