Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ponajbolji igrač Gorice na pragu odlaska, četiri kluba pokazala interes

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 15:35

U klub je stigao prije dvije godine iz Južne Koreje.

Jedan od ponajboljih igrača Gorice ove sezone, koji je baš u posljednjem prvenstvenom kolu protiv Istre 1961 bio najbolji igrač na terenu, Jiloan Hamad, mogao bi se vratiti u Švedsku, javljaju tamošnji mediji.

30-godišnji ofenzivac, koji je igrao za reprezentacije Švedske i Iraka, ove je sezone skupio 23 nastupa u HNL-u, a pritom je skupio tri pogotka i tri asistencije.

Zanimljivo, Hamad je rođen u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu, ali je njegova obitelj emigrirala u Švedsku gdje je i započeo svoj nogometni put. Igrao je za praktički sve mlađe uzraste švedske reprezentacije, skupio čak osam nastupa za A vrstu, ali budući da su svi oni bili u prijateljskim ogledima, u ljeto 2019. odlučio se igrati pod zastavom Iraka odakle vuče podrijetlo.

Hamad je u Goricu stigao iz Juže Koreje, točnije Incheon Uniteda, a prethodno je još igrao za Hammarby, Hoffenheim, Standard Liege i Malmo.

Budući da mu ugovor ističe ovog ljeta, Hamad je u dobroj pregovaračkoj poziciji, a interes za njegovim uslugama pokazala su čak četiri švedska kluba - IFK Norrköping , Hammarby IF , Örebro SK i Malmö FF.

Orebro zasad djeluje kao najrealnija opcija budući da je Hamad odrastao tamo. Nadalje, Norrkoping traži igrača na poziciji ofenzivnog veznjaka budući da se očekuje da će ovog ljeta prodati Hakšabanovića i Johannessona.

Tržišna vrijednost Hamada danas iznosi 800 tisuća eura, a osim njega Goricu će sigurno napustiti i Dario Špikić koji je ove zime dogovorio transfer u Dinamo.


Tagovi

Jiloan HamadHNK Goricanogometni transferitransferiPrva švedska nogometna ligaHammarbyNorrköpingMalmö

Ostale Vijesti