Jan Woitas/DPA
Jan Woitas/DPA

Pobjeda Leipziga u sjeni teške ozljede Gvardiola, Jakić izbjegao istu sudbinu 'za dlaku' (FOTO/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.11.22. | 22:37

Večernji termini Bundeslige pružili su svega na pretek, a puno glavobolje za hrvatske navijače...

Eintracht je svladao Hoffenheimm 4:2, Leipzig je bio bolji od Freiburga 3:1, Schalke je dobio Mainz 1:0, a Union Berlin i Augsburg su remizirali 2:2.

Leipzig je slavio protiv Freiburga rezultatom 3:1, ali je pobjeda u sjeni teške ozljede Joška Gvardiola, hrvatskog reprezentativca koji je upravo danas i službeno saznao da je jedan od putnika među Vatrenima u Katar. On se u 20. minuti susreta u skoku na loptu sudario sa suigračem Willijem Orbanom, a nakon toga pao na tlo i prevežen je u bolnicu nakon što ga je u 23. minuti zamijenio Henrichs.

>> Detalje situacije možete pogledati OVDJE.

Do 55. minute čeklali smo na gol u ovome susretu. Mohamed Simakan poslao je odbijanac pod prečku za 1:0, a minutu kasnije Christopher Nkunku je ispratio dodavanje i zabio za 2:0. Freiburg je smanjio 10 minuta kasnije. Lukas Kubler je pucao iz prve s ruba šesnaesterca, pogodivši ispod prečke za 2:1. U 77. minuti susreta Nicolas Hofler povukao je protivnika na pod, a sudac je pokazao na bijelu točku. Emil Forsberg je mirno realizirao penal preciznim šutem uz desnu stativu za konačnih 3:1.

U susretu Eintrachta i Hoffenheima je strana Kristijana Jakića bila bolja u golijadi od one Andreja Kramarića rezultatom 4:2.

Djibril Sow zabio je za početno vodstvo domaćih već u šestoj minuti susreta, a u osmoj je povisio Randal Kolo Muani nakon što je odbijanac poslao u gol za 2:0. Do kraja prvog dijela su domaćini stigli i do trećeg gola. U 29. minuti je Junior Dina Ebimbe ušao na listu strijelaca, a onda su se i gosti barem malo trgnuilo. Christoph Baumgartner zabio glavom po sredini gola, pored ukopanog golmana za smanjenje prednosti Eintrachta na 3:1.

U nastavak su igrači Hoffenheima ušli puno bolje. Već u 46. minuti su zatresli mrežu i to sjajnim golom iz daljine Ozana Kabaka za 3:2. Ipak, Jesper Lindstrom sjajo je primio loptu Mianija i vratio prednost domaćih na dva gola razlike.

U 84. minuti je Andrej Kramarić sjajno zaprijetio glavom, ali njegov pokušaj spriječio je Kevin Trapp sjajnom obranom. Kramarić je odradio cijeli susret za goste, dok je Jakića zamijenio Smolčić u 64. minuti.

Schalke je svladao Mainz rezultatom 1:0, a jedini gol je pao u 10. minuti. Strijelac je bio Terodde. Union Berlin i Augsburg su rezmizirali 2:2. Golove za domaćine zabili su Becker i Behrens, a za goste je oba postigao Neiderlechner.



Tagovi

Joško GvardiolBundesligaLeipzigRB LeipzigHoffenheim

Ostale Vijesti