Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Ovo se ne pamti 22 godine: Dinamo kreće tek u ponedjeljak, Besiktas i Šahtar najjači testovi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 13:00

Sergej Jakirović okupit će momčad u ponedjeljak i povesti ih u pripreme za novu sezonu

Dinamo u ponedjeljak starta s pripremama, Sergej Jakirović okupit će igrače, odraditi prvi trening i tako službeno označiti početak borbe za Ligu prvaka i nove trofeje u HNL-u. Zanimljivo, Dinamo je zadnji put daleke 2002. imao toliko razmak između zadnje službene utakmice u jednoj i prve službene utakmice u novoj sezoni, što jasno govori koliki su luksuz Modri dobili ovog ljeta. Prvi dan priprema 1.srpnja, prijašnjih sezone to je već bilo razdoblje kad su igrači bili na vrhuncu intenziteta treninga i već se spremali za povratak u Zagreb iz trening-kampa. Sad će se tek lagano 'ufuravati'. Još u subotu odradit će igrači testove i liječničke preglede, da bi u ponedjeljak mogli odmah krenuti s treninzima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Sergej Jakirović na pripreme vodi devetoricu juniora, ukupno će biti preko 30 igrača. Vjerojatno neće biti Marka Bulata, koji je pred potpisom za Standard, na tom je putu i Boško Šutalo, vidjet ćemo hoće li njegov transfer biti riješen do ponedjeljka. Još se ne zna hoće li s Modrima u pripreme krenuti Lukas Kačavenda i Gabriel Rukavina, hoće li do ponedjeljka doći još neki novi igrač. U svakom slučaju, imat će Jakirović dovoljno igrača da već od samog starta počne uigravati momčad za početak sezone (2.ili 3.kolovoza).

Od 8. do 17.srpnja bit će Dinamo na pripremama u austrijskom Bad Radkersburgu i do početka sezone odigrat će šest utakmica. Prvi suparnik 10. srpnja bit će bugarski CSKA 1948 Sofija, tri dana kasnije Modre će testirati turski velikan Besiktas. Zadnjeg dana priprema, 17. srpnja, Dinamo još traži suparnika, Jakirović je zamislio utakmicu od 2x60 minuta. Tjedan kasnije Modri će u Zagrebu (ili okolici) odigrati još jedan pripremni dvoboj, a generalka će, u Maksimiru, biti protiv ukrajinskog prvaka Šahtara. Sedam dana prije početka HNL-a Dinamo će sa Šahtarom odigrati čak dvije utakmice, jednu prijepodne, drugu navečer, kako bi Jakirović, a i Mario Pušić s druge strane, mogli isprobati većinu igrača s kojima računaju na početku sezone. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoSergej Jakirovićpripremne utakmiceLjetni prijelazni rok 2024.BesiktasŠahtar

Ostale Vijesti