REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Olivier Giroud odveo Milan do pobjede u Napulju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 22:46

Strateg Rossonera Stefano Pioli je u igru u 68. minuti uveo i Antu Rebića

Obično utakmice ovakve važnosti, a radilo se u okršaju Napolija i Milana o borbi za vrh Serie A, umjesto nogometnog vatrometa ponude skromnu, jedva gledljivu partiju. No to večeras u Napulju nije bio slučaj, derbi 28. kola u kojemu je Milan slavio pogotkom Oliviera Girouda ponudio je sadržajni nogomet.

Premda je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 0:0, gledatelji su mogli vidjeti nekoliko smislenih akcija i prilika. Tako su u petoj minut igrači Milana reklamirali jedanaesterac kod glavnog suca Danielea Orsata, kada je Benacera u svom kaznenom prostoru srušio Koulibaly. Stoper Napolija je bočno udario u igrača Milana, ali Orsato je samo odmahnuo rukom, smatrajući kako kontakt nije bio dovoljno jak da bi pokazao na bijelu točku. Nije to bio jedini protest Rossonera, gostima se nije svidio oštar start Koulibalyja na Giroudu za koji su smatrali da je trebao biti nagrađen crvenim kartonom. Čak je Giroud pokazivao Orsatu tragove borbe s braničem Napolija, no Orsato nije ostao impresioniran njegovim argumentima.

Napoli je dominirao posjedom, u prvom su dijelu imali 59 posto lopte u nogama i zabilježili su tri udarca prema protivničkim vratima, ali nišanske sprave nisu namjestili s obzirom na to da niti jedan udarac nije išao u okvir.

Na pogodak je stoga trebalo čekati do početka drugog poluvremena. Calabria je nakon jednog odbijanca oprobao udarac izvana, s vrha kaznenog prostora, a prije nego je lopta stigla do vratara Ospine, Giroud je nanjušio priliku, lukavo podmetnuo nogu i prevario golmana Napolija za 1:0 u 49. minuti utakmice.

Giroudov pogodak pogledajte OVDJE

Nakon tog pogotka se utakmica još više otvorila, i jedni i drugi su htjeli do pogotka, ali mreže se više nisu tresle do kraja susreta. Strateg Milana Stefano Pioli je u igru u 68. minuti uveo i Antu Rebića, a minute je na kraju okršaja dobio i Zlatan Ibrahimović. Dvojac, međutim, nije uspio podebljati vodstvo gostiju koji se kući vraćaju na prvom mjestu Serie A. Napoli je pak na trećoj poziciji i sada zaostaje za vodećim Milanom tri boda.

Serie A, 28. kolo

Petak, 4. ožujka

Inter – Salernitana 5:0

Subota, 5. ožujka

Udinese – Sampdoria 2:1

Roma – Atalanta 1:0

Cagliari – Lazio 0:3

Nedjelja, 6. ožujka

Genoa – Empoli 0:0

Venezia – Sassuolo 1:4

Fiorentina – Verona 1:1

Bologna – Torino 0:0

Juventus – Spezia 1:0

Napoli – Milan 0:1



Tagovi

Serie AMilanNapoliOlivier GiroudAnte RebićZlatan Ibrahimović

Ostale Vijesti