REUTERS/Emmanuel Foudrot
REUTERS/Emmanuel Foudrot

Odluka s bijele točke: St-Etienne ispao, Auxerre se vratio u Ligue 1 (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 22:14

Slavlje gostiju obilježili su neredi navijača domaćih koji su nakon završetka utakmice utrčali na travnjak stadiona Geoffroy-Guichard i bakljama gađali igrače obje momčadi, ložu, žandare i policiju

Nogometaši Auxerrea izborili su povratak u Ligue 1, nakon što su u razigravanju boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili St Etienne sa 5:4.

Nažalost, trijumf Auxerra obilježili su neredi navijač St-Etiennea koji su nakon završetka utakmice utrčali na travnjak stadiona Geoffroy-Guichard i bakljama gađali igrače obje momčadi, ložu, žandare i policiju.

Auxerre, koji je završio na trećem mjestu Ligue 2 i St-Ettiene koji je bio 18. u Le Champiuonnatu, u dvije međusobne utakmice su razrigravali za mjesto u elitnom društvu.

U prvom susretu u Auxerreu bilo je 1:1, a identičnim reztultatom završio je i ogled u St-Etienneu. Gosti su poveli u 51. minuti golom Hamze Sakhija (VIDEO), a izjednačio je Mahdi Camara u 76. minuti (VIDEO).

Kako više nije bilo golova odlučili su udarci s bijele točke. Ključnim se pokazao prvi udarac Ryada Boudebouza kojeg je Donovan Leon sjajno zaustavio.

Preostalih devet igrača je bilo sigurno i Auxerre je na koncu slavio sa 5:4. Izvođenje 11-eraca pogledajte OVDJE.

U trenucima dok su gosti slavili, navijači St-Etiennea su utrčali na travnjak i bakljama počeli gađati svoje, ali i suparničke igrače, te ložu s upravama klubova. Policija I žandarmerija su brzo reagirale, pa su se navijači vratili na tribine.

Auxerre se nakon deset godina vraća u Ligue 1, dok St Etienne, koji je deset puta bio francuski prvak, seli u niži rang natjecanja.

U drugu ligu su još ranije ispali i Bordeaux i Metz, a novi prvoligaši su Toulouse i Ajaccio.

(Hina, G)


Tagovi

Saint EtienneSt. EtienneAuxerreLigue 1Ligue 2

Ostale Vijesti