Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

"Nula" na Aldo Drosini: Istra 1961 i Rudeš i dalje čekaju na premijernu pobjedu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 20:17

Zagrepčanima je pripalo uvodnih pola sata, Puležanima ostatak utakmice.

Još nakon Hajduka u proteklom kolu, onako vruće glave, Robert Prosinečki je rekao da će nakon ogleda protiv Istre 1961 odlučiti što i kako dalje. Očito je kako su njegovi igrači ozbiljno shvatili tu poruku, pa su u prvih pola sata jurišali na gol Puležana, no koliko god su se trudili, na koncu su ostali krezubi pred vratima domaćina. A ista „bolest“ napala je i Istru 1961 pa smo na Aldo Drosini odgledali utakmicu u kojoj ni Zagrepčani ni Puležani nisu ovjerili prvu pobjedu sezone, odigravši nepopularnih 0-0.

Već je u četvrtoj minuti Rudeš fino kombinirao po lijevoj strani, kombinirali su Rešetar i Tomečak, ali lopta je završila u korneru. Pet minuta kasnije zaprijetio je Ljubanović koji je bio neprecizan s ruba kaznenog prostora.

Nakon toga su pokušavali i Latković, zatim je i Mašala pronašao Tomečaka u 16-ercu, no njegov je udarac bez većih problema uhvatio Majkić.

U 24. minuti je oprobao svoj udarac u Lazarov, a opet se sjajnom intervencijom istaknuo Majkić.

Onda je Mario Zebec poslao igrače na 'cooling break' i nakon toga je Istra 1961 zagospodarila terenom.

U 32. minuti se, nakon dobre kombinacije, Erceg pronašao u zgodnoj prilici, no bio je neuspješan. Pet minuta kasnije je Lisica povukao po lijevoj strani i poslao povratnu loptu, međutim pokušaj Pasaričeka je bio neuspješan.

U 55. minuti je Mlinar centrirao s desne strane, vratar Kralj reagirao je pomalo nesigurno i ispustio loptu iz ruku, ali opasnost se nije nastavila i Rudeš se obranio. Nisu Puležani posustajali niti u nastavku, tako je u 75. minuti Erceg imao situaciju jedan na jedan s vratarom Kraljem koji je izašao kao pobjednik iz tog dvoboja.

Imala je Istra 1961 do kraja još neke prilike, no rezultat se nije mijenjao pa će i jedni i drugi morati potražiti premijernu pobjedu u narednim kolima. (pz)

Istra 1961 – Rudeš 0-0

Pula. Stadion: Aldo Drosina. Gledatelja: 1759.

Sudac: Mario Zebec (Cestica); pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Jerko Crnčić (Vrbovec). VAR: Ivan Bebek (Rijeka).

Strijelci: /.

Žuti kartoni: Devetak, Hujber (Istra 1961), Latković, Kralj (Rudeš).

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Kadušić (62. Matheus), Marešić, Majstorović, Devetak - Hujber, Petrusenko (89., Blagojević), Ćalušić (45. Mlinar) - Lisica, Erceg, Vuk (62. Čuić).

Rudeš (3-4-3): Kralj - Campos, Matić, Tomečak - Rešetar, Mašala (73.Srbljinović), Pasariček, Vukmanović (73.Petković) - Lazarov, Ljubanović, Latković.



Tagovi

HNLIstra 1961NK Rudeš

Ostale Vijesti