Nema Torresa, Coste ni Mate - ovo je reprezentacija Španjolske za Euro

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.05.16. | 12:57

Španjolska objavila momčad koja će se suprotstaviti Hrvatskoj, Turskoj i Češkoj.

Sva ispitivanja španjolske javnosti pokazivala su da navijači povodom Eura traže dvije stvari – poziv za Fernanda Torresa, odnosno izostanak istoga za Diega Costu. Izbornik Vicente del Bosque ispunio im je jednu želju - Costa se nije našao na spisku za Euro, ali put Francuske neće ni Torres.

Umjesto njih dvojice tu su iznenađenja u vidu poziva za Saula Nigueza iz Atletica, Realovog Lucasa Vasqueza, te Bruna Soriaana iz Villarreala. Na popisu se pak nije našlo mjesta ni za Paca Alcacera, Juana Matu, Santija Cazorlu, pa čak ni Javija Martineza iz Bayerna?

U nekim slučajevima presudile su ozljede. Del Bosqe nije želio riskirati pa u Francusku voditi načete Costu i Cazorlu. Prilično neočekivano pojašnjenje, međutim, stiglo je na pitanje o izostanku Juana Mate.

"Oštra je konkurencija. Ne možemo sve voditi. Samo one koji bi nam mogli biti od najveće koristi".

Doduše, promjene su još moguće pošto će Del Bosque pripreme početi s osiromašenom momčadi bez finalista Lige prvaka iz Reala i Atletika, pa i igrača nekih drugih klubova koji nisu završili s obvezama u kup natjecanjima. Stoga će Del Bosque na treninzima računati na još čak 11 ultra-talentiranih igrača koji su pozvani na početak priprema, ali se ne očekuje da zauzmu mjesto u zrakoplovu za Francusku.

Najzvučnije ime među njima svakako je desni bek Arsenala Hector Bellerin, a tu su i golman Villarreala Sergio Asenjo, njegov kolega iz Espanyola Pau Lopez, krilo Sportinga iz Gijona Jony, suigrač na mjestu centralnog beka Jorge Mere, stoper Rayo Vallecana Diego Llorente, još jedan predstavnik Žute podmornice sa Madrigala Denis Suarez, dvojac iz baskijskih klubova Athletic Bilbaa i Real Sociedada Inaki Williams, Mikel Oyarzabal, te plejmejker Malage Pablo Fornals.

Kad su neke manje dvojbe u pitanju, Juanfran i Carvajal su očekivano na desnom beku dobili prednost u odnosu na Marija Gaspara iz Villarreala, peti izbor Barcelone na mjestu stopera Marc Bartra pobijedio je četvrtog Realovog centralnog beka Nacha i postao prva zamjena Sergiju Ramosu i Gerardu Piqueu.

Španjolski popis:

Vratari: Iker Casillas (FC Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (FC Sevilla)

Obrana: Daniel Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Gerard Piqué (FC Barcelona), Sergio Ramos, (Real Madrid), Marc Bartra (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Barcelona), César Azpilicueta (FC Chelsea)

Vezni red: Mikel San José (Athletic Bilbao), Bruno Soriano (FC Villarreal), Koke (Atlético Madrid), Saúl Ñíguez (Atlético Madrid), Thiago Alcántara (FC Bayern München), David Silva (Manchester City), Lucas Vázquez (Real Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), Cesc Fàbregas (FC Chelsea), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Isco Alarcón (Real Madrid)

Napad: Nolito (Celta de Vigo), Pedro Rodríguez (FC Chelsea), Alvaro Morata (Juventus Turin), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao)

(Foto: Twitter)


Tagovi

europsko prvenstvo u nogometu 2016španjolska nogometna reprezentacijaVicente Del Bosque

Ostale Vijesti