Nedavno su baš lijepo poslovali, a sada "ratuju": Milan od Rome želi uzeti sjajnog talenta!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.07.15. | 15:57

Milan želi uzeti iz Rome jednog od najtalentiranijih talijanskih braniča...

Roma i Milan ovog ljeta baš su lijepo poslovali. Rimljani su od Genoe za 8.500.000 eura otkupili preostalu polovicu ugovora svog veznjaka Andree Bertolaccija, a onda istoga – bez da je odradio ijedan trening (pripreme nisu niti počele) – prodali na San Siro za 20 milijuna eura.

Vrijedi li Bertolacci toliko, to je pitanje. No Milan nije imao što čekati, trebao im je jedan kvalitetni veznjak, a 24-godišnjak iza sebe ima sjajnu sezonu punu golova i asistencija u Genoi. Bio je to posao iz kojeg su zadovoljna izašla oba kluba.

Ipak, sada bi na relaciji Rim – Milano mogao izbiti „rat“. Romin talentirani branič Alessandro Romagnoli lani je također bio u Genovi, ali u redovima Sampdorije. Tamo je pod vodstvom Siniše Mihajlovića igrao redovito i potvrdio potencijal, stoga je Roma njegov povratak u Vječni grad označila kao jedan od prioriteta ovoljetnog mercata.

Tijekom lipnja Romagnoli je s mladom talijanskom reprezentacijom nastupao na Euru, nakon čega je od Rome tražio produženi odmor prije nego što će se priključiti pripremama. Ali iz kluba su ga odbili, pa su se talijanski mediji raspisali o trzavicama. Reagirao je i Mihajlović, taman ustoličen u Milanu, koji je počeo raditi pritisak na mladog braniča da mu se ovaj ponovo pridruži.

Roma je odbila svaku pomisao na prodaju, a Milan se povukao. Ali samo nakratko! Ovih dana javili su se s ponudom od 18.000.000 eura plus bonusi. Iz Lombardije tvrde kako su već dogovorili i uvjete s igračem, no Roma i dalje uzvraća s „ne“. Za Romagnolija su postavili cifru od 30 milijuna eura!

Teško da će Milan dati toliki iznos za 20-godišnjaka, no Romini navijači strahuju da bi se klubovi mogli naći „negdje između“. Talijanski doprvak ionako tijekom cijelog ljeta raznim manjim transferima skuplja novac za pozicije gdje su pojačanja nužna – napadačku, bekovske i vratarsku. Prodajom Romagnolija riješili bi više od pola posla. Ali i izazvali bijes svojih fanova...

(Foto: Action Images)


Tagovi

RomaMilanAlessio RomagnoliAndrea Bertolacci

Ostale Vijesti