REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Na Italiju bez Brozovića i Perišića, otvara se prostor za Marija Pašalića

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 08:00

Dalić neće raditi revoluciju jer to bi bio populistički potez. Protiv Italije treba naći pravi omjer iskustva i energije koja je jako potrebna ovoj Hrvatskoj

Karte su na stolu! Sve je zapravo jasno uoči ponedjeljka i utakmice u Leipzigu. Hrvatska treba isključivo pobjedu za drugi krug, Italiji je dovoljan i remi.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U četvrtak je Dalić dao igračima slobodan dan. Da malo razbistre glave pred ono što ih čeka. Ne znači nužno da je to bila opcija za izbornika i njegove ljude. Analizirala se Italija, navečer se gledao suparnik koji stoji na putu osmini finala na Euru.

Radi se formula, kemija se u Neuruppinu a vidjet ćemo hoće li ona biti dobitna. Ono što je izvjesno jest da Zlatko Dalić neće napraviti revoluciju u momčadi. Napravit će neku kombinaciju koja će imati iskustvo a donijeti prijeko potrebnu energiju.

Nekako je za očekivati kako će od prve minute krenuti Stanišić na desnom beku, Budimir u špici te da će se pronaći mjesto za Marija Pašalića.

U prvoj varijanti kao “šestica” u tandemu s Kovačićem te s tri ofenzivca ispred, odnosno u onoj drugoj na desnom krilu što bi otvorilo prostor Majeru na poziciji u sredini jer ne bi bilo Brozovića.

Izvjesno je kako Luka Sučić neće od prve minute jer nema igru prema nazad. Možda je najbolji primjer gol Albanije za izjednačenje kada je Sučić olako pustio igrača koji se kasnije prometnuo u asistenta. Dok ne shvati da mora igrati u oba smjera, Sučić može biti jedino i isključivo - rezerva!

Izbornik treba procijeniti je l' Španjolska bila tek loš dan za Pongračića pa ga nakon odmora s Albanijom vratiti u momčad ili će Gvardiol ostati na stoperskoj poziciji. Tu je Erlić koji je bio očekivani starter na Euru ali nije zaigrao, odnosno Sosa na tom mjestu lijevog beka. Jasno je da će Brozović na klupu i da Perišić neće početi od prve minute.

U zaključku, ne očekujemo nikakva “ad hoc” rješenja i neke revolucionarne stvari jer to je proces koji se radi na duže vrijeme a ovako preko noći bilo bi sve samo ne produktivno. Dalić mora naći pravi omjer iskustva i energije koja nedostaje Hrvatskoj na ovom turniru. Pa krenuti u razbijanje čvrstog bloka koji će postaviti Talijani koji nisu nešto oduševili protiv Španjolske, ali ako itko zna igrati ovakve utakmice u kojima “igraju” dva znaka - onda je to Italija.

VARIJANTA 1.

Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Modrić, Kovačić - Pašalić, Majer, Kramarić - Budimir

VARIJANTA 2.

Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Pašalić, Kovačić - Majer, Modrić, Kramarić - Budimir



Tagovi

Zlatko DalićVatreniEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti