Na današnji dan prije 25 godina Liverpool osvojio posljednju titulu: Hoće li se ikada vratiti slavni dani na Anfield? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.04.15. | 15:34

Sve je tog 28. travnja 1990. godine izgledalo bajkovito na legendarnom Anfieldu i nitko tada nije mogao pomisliti kako slijedi bolna suša.

Tog 28. travnja 1990. godine Redsi su slavili pobjedu nad Queens Park Rangersima i osvajanje 18. titule engleskog prvaka. Bila je to potvrda dominacije sjajne ekipe koju je vodio Kenny Dalglish, a igrali su tada John Barnes, Ian Rush, Peter Beardsley i kontroverzni golman Bruce Grobbelaar. Bili su to igrači koji su obilježili tamošnji nogomet tijekom 80-ih godina.

Sve je u tom trenutku izgledalo bajkovito u domu Liverpoola, činilo se kako im desetljećima nitko neće moći skinuti epitet kluba s najviše titula domaćeg prvenstva.

No, nije nikakva novost da svi velikani imaju bolne epohe, ali navijači Liverpoola već četvrt stoljeća žive u nadi da će se slavni dani konačno vratiti. Od tog je dana Liverpool napravio samo jedan veliki uspjeh, jada je 2005. godine u velikom finalu Lige prvaka nadjačao Milan nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Možda bi navijači Liverpoola, ljudi koji predstavljaju mjernu jedinicu za odanost, lakše podnijeli sušu trofeja da se na Otoku nije pojavilo trenersko „čudovište“ u liku sir Alexa Fergusona. Veliki je stručnjak s omraženim Manchester Unitedom osvojio prvenstvo „kad god je poželio“ i konačno je 2011. godine prestigao 'Redse' po broju osvojenih domaćih prvenstva.

Svi engleski mediji danas se prisjećaju posljednje titule prvaka nekada najmoćnijeg kluba u Engleskoj, a tužni navijači Liverpoola 28. travanj 1990. godine s razlogom nazivaju danom „ponosa i slave“. Liverpool je i ove sezone ostao bez šanse da se bori za titulu Premiershipa. Prošle je godine bio i više nego konkurentan pod vodstvom Brendana Rodgersa, ali je ekipa koju je vukao Luis Suarez ostala centimetrima udaljena od konačnog cilja.

Tijekom tog sušnog razdoblja dugog 25 godina, mijenjali su se brojni trener. Duh Gerarda Houlliera i dalje lebdi Anfieldom, jak trag ostavio je i Rafa Benitez, za trenutke slave 'potukli' su se Graeme Souness i Roy Hodgson. Ipak, osnovni problem Liverpoola je što su se na Anfieldu posljednjih četvrt stoljeća pojavila tek dvojica igrača koji mogu u istu rečenicu s Barnesom, Rushom i Grobbelaarom... Naravno, riječ je o Stevenu Gerrardu i Luisu Suarezu.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PremiershipAnfieldLiverpool

Ostale Vijesti