REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Mourinho praznih ruku na San Siru: Milan slavio unatoč neiskorištenom penalu Ibrahimovića (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 06.01.22. | 20:32

Uzbudljivo 20. kolo Serie A donijelo nam je prvi od dva derbija dana, Roma nije uspjela iznenaditi Rossonere, može li Napoli šokirati Juve?

Roma, koliko god se Mourinho trudio prikazati ju drugačijom, jednostavno nije na razini da može očekivati pobjedu protiv najboljih ekipa lige. Nekadašnji The Special One se muči na klupi rimskog velikana, tek sporadično se momčad na krilima pojedinaca izdiže iz prosjeka i sivila koje prikazuju na travnjaku. Ponajviše u trenucima Joseovog inata. Danas je Mourinho otputovao u Milan gdje ga je čekala drugoplasirana ekipa prvenstva predvođena Stefanom Piolijem. Očekivano, nisu se dobro proveli.

Utakmica na San Siru je opet pokazala svu silu nedostataka i limita u momčadi Rome, Milan je danas zasluženo slavio rezultatom 3:1. Ipak, nije Milan tako lako stigao do važna tri boda, iako je već u 17. minuti imao velikih 2:0. Roma je fascinantno opasna sa Abrahamom u špici. Bivši napadač Chelseaja je dežurno “smetalo” u protivničkom šesnaestercu, njegova uloga na terenu savršeno paše onome što Mourinho želi postići u napadu.

Prije nego se dotaknemo Abrahama, moramo pokriti blitzkrieg iz prvog dijela utakmice koji je vrlo brzo odveo vodu na domaći mlin. Krenulo je upravo od njega. Abraham je već u petoj minuti napravio učinak na terenu, samo što je ovog puta negativno utjecao na svoju momčad. Nakon što je Hernandez zapucao prema golu malo van šesnaesterca, Tammy je nespretno postavio ruku pored svog tijela, lopta udara Tammyja a sudac nakon VAR konzultacije pokazuje na bijelu točku. Precizan s 11 metara je Giroud.

Deset minuta kasnije, novi šok. Netko iz redova Rome je uputio krivo dodavanje prema Patriciju, Messias je pravilno pročitao taj pokušaj, presjekao loptu i zabio za 2:0. To su ti nedostaci o kojima smo govorili na početku teksta. Ovakve pogreške su unaprijed upisani pogodak kod svih ozbiljnijih ekipa lige. Gol pronađite OVDJE.

Naravno, Roma je na drugi primljeni pogodak reagirala poprilično nervozno. Tenzije na terenu su rasle, sudac Chiffi nije reagirao pravovremeno, pa je utakmica u nekom trenu prvog poluvremena i prekinuta zbog naguravanja igrača. U cijelom tom metežu je igrala malo izgubila na tempu, što je upravo prostor za jednog klasičnog Mourinha. Točnije Abrahama koji je danas odradio sjajan posao u protivničkom šesneatercu.Prvo je glavom okrznuo jednu opasnu loptu koja je skoro završila u golu, a potom u duhu velikana “snalaženja”, zabio i pogodak koji je vratio Milan u susret. Pellegrini je pucao s otprilike dvaedesetak metara od gola, a Abraham je nekako ostao sam, nekako promijenio smjer lopte koja vara Maignana i odlazi u mrežu.

Roma se niotkuda vratila u susret i praktički rješenu utakmicu odvukla u neizvjesnost tik pred poluvrijeme. Mourinhov masterclass ide dalje, Portugalac je najgori i najbolji u istom trenu. Pokazalo je to uostalom i drugo poluvrijeme, gdje je Milan stigao do konačnih 3:1 i još jedanput pokazao što sve ne valja kod Rome.


Da će voda vjerojatno ostati u mlinovima oko San Sira dao je nagovijestiti Brahim Diaz čiji projektil u 51. minuti odsjeda na gredi. Pokušavali su i gosti iz neke polušanse izjednačiti, no teško da će lopta baš pogoditi Abrahama na pravi naćin dva puta zaredom.

Što se tiče Romina ponašanja na terenu, čini se da je Mou ponio svoj često problematični karakter i na travnjak. Jedan od najlošijih pojedinaca Vučice i igrač koji će definitivno sjesti na klupu nakon zimskog prijelaznog roka je Rick Karsdorp koji je pred kraj utakmice dobio drugi žuti karton čime je zaradio isključenje ali i prekinuo mali pritisak Rome u kojem je izgledalo da će se gosti možda nekako i provući do remija. To se nije dogodilo. Dogodilo se sve suprotno.

Milan je nakon izlaska Karsdorpa ubacio u petu brzinu. Prvo je Florenzi pogodio gredu iz slobodnog udarca, a potom je konačnih 3:1 postavio Leao. Jednostavno i efikasno.

Do kraja utakmice je još pocrvenio i Mancini poklonivši i jedanaesterac Milanu. Pobjegao mu je Leao, možda i najbrži pojedinac na terenu. Penal je pucao Ibrahimović i začuđujuće – promašio. Rui Patricio je pročitao stranu i relativno lako obranio udarac. Sva sreća za Milan da im taj gol nije trebao.

Zaključak? Roma pod hitno treba pojačanja. Uostalom, o tome smo i pisali. Previše je prosječnih igrača na ključnim pozicijama, pa i nije čudno da su trenutno sedmi na tablici. Milan je pak drugi, imaju samo bod manje od Intera, ali Inter ima utakmicu manje.

REZULTATI, SERIE A, 20. KOLO:

Četvrtak

Bologna – Inter ODGOĐENO

Sampdoria Cagliari 1:2

Lazio – Empoli 3:3

Spezia – Verona 1:2

Atalanta – Torino ODGOĐENO

Sassuolo – Genoa 16:30

Milan – Roma 3:1

Salernitana – Venezia ODGOĐENO

Fiorentina – Udinese ODGOĐENO

Juventus – Napoli 20:45



Tagovi

MilanRomaJose MourinhoZlatan IbrahimovićGianluca Mancini

Ostale Vijesti