REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Milan zasjeo na čelo, Ibra zabio na krivu i pravu stranu, Bologna prijetila s devetoricom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.10.21. | 22:40

S dva crvena kartona Bologna ipak nije mogla više

Prvo poluvrijeme pripalo je potpuno Milanu koje je zaključio s vodstvom od 2:0, a gosti su ostali i s igračem manje. Činilo se sve idealno za Milan koji je u tom trenutku držao vrh tablice, ali domaći su priredili šok odmah na otvaranju drugog poluvremena. Ipak, kako je susret odmicao, nisu odmogla i dva igrača više, Milan je vratio vodstvo i na kraju slavio s 4:2.

 Susret je obilježio i povratak Zlatana Ibrahimovića na travnjak koji je nakon ozljede prve minute upisao ovog tjedna u Ligi prvaka, a danas je zaigrao od prve minute. Zanimljivo je da je zaigravši u prvih 11 tako postao sedmi igrač u povijesti Serie A kojemu je to pošlo za rukom nakon četrdesetog rođendana, ne računajući vratare.

Sve ka idealnom krenulo je u 16. minuti kada je Milan došao u vodstvo. Leao je ispratio Ibrahimovićevu loptu u prostor i onda iskosa spektakularno probušio Skorupskog. Vratara Bologne prevarila je odbijena lopta od Medelove noge koja je na kraju završila u bliže rašlje dok je vratar očekivao u bliži kut nisko.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Samo četiri minute kasnije domaći su ostali s igračem manje. Ibrahimović je bježao Soumaru koji nije imao puno izbora nego zaustaviti ga prekršajem, a sudac s druge strane nije imao izbora nego poslati Soumara na tuširanje u 20. minuti.

Milan je tu situaciju brzo iskoristio i povisio vodstvo u 35. minuti. Calabria je natrčao na odbijanac nakon flipera u kaznenom prostoru Bologne i zakucao s vrha šesnaesterca za 2:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

S 0:2 se otišlo na odmor, a po povratku šok. Bologna je nakon samo tri minute igre u drugom dijelu smanjila vodstvo Milana. Bila je 49. minuta kada je iz kornera zabio Ibrahimović, na krivu stranu. Pokušao je Ibra otkloniti opasnost ispred svog gola, ali jedina opasnost u ovom slučaju je ispao on po svoj gol.

Pogodak pogledajte OVDJE.

I dok je Paolo Maldini na tribini nervozno cupkao zbog prvog gola Bologne i nije se stigao smiriti jer je u 51. minuti na semaforu bilo 2:2. Kreator novog blitzkriega bio je Musa Barrow koji je pobjegao obrani Milana i iskoristio asistenciju Soriana.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Upravo je Soriano bio drugi igrač koji je pocrvenio na ovom susretu. Ballo Toure ubacio je u kazneni prostor s lijeve strane, a u blok je kasnio Soriana koji je umjesto lopte poklopio gležanj lijevog beka Milana. Nakon provjere VAR-a sudac nije dvojio s odlukom i ostavio je Bolognu na devet igrača.

Zamalo je Bologna dodatno šokirala Milan u 78. minuti kada je Arnautović skoro zabio glavom, a njegov udarac u korner je odbio Tatarusanu. Hrabru igru Bologne na kraju je kapitalizirao Milan.

Prvo je Bennancer s vrha šesnaesterca u 84. minuti vratio vodstvo Milana, a da bi izbjegli dodatne šokove i da se iskupi za autogol pobrinuo se Ibrahimović u 90. minuti.

Pogodak Bennacera pogledajte OVDJE.

Pogodak Ibrahimovića pogledajte OVDJE.

Milan je ovom pobjedom privremeno zauzeo čelo Serie A od Napolija koji sutra gostuje u Rimu kod Rome. Bologna se nakon ovog poraza nalazi na devetom mjestu s 12 bodova.

REZULTATI 9. KOLO SERIE A:

Subota

Salernitana – Empoli 2:4

Sassuolo – Venezia 3:1

Bologna - Milan 2:4

Nedjelja

Atalanta – Udinese (12:30)

Fiorentina – Cagliari (15:00)

Verona – Lazio (15:00)

Roma – Napoli (18:00)

Inter – Juventus (20:45)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Serie AZlatan IbrahimovićBologna

Ostale Vijesti