MERCATO - Naj transferi i glasine dana (29.6.): Kreće akcija Pogba, zahuktalo se oko Ramosa, rasprodaja kod Monaca i Spursa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 21:57

Donosimo pregled najvažnijih stvari dana s nogometne tržnice...

Barcelona u srijedu otvara pregovore s Paulom Pogbom. U Torino odlazi Ariedo Braida koji će 'Staroj dami' ponuditi između 80 i 90 milijuna eura.

Alfreð Finnbogason dolazi na posudbu u PAOK iz Real Sociedada. Tudorova momčad treba platiti milijun eura za godinu dana 'iznajmljivanja' islandskog reprezentativca.

Dok Nathaniel Clyne završava liječnički pregled u Liverpoolu, Brendan Rodgers je već bacio oko na sljedeću metu – iz Reala bi za 15 milijuna eura želio dovesti Asiera Illaramendija.

Na Anfieldu će biti i odlazaka. Jedan od onih koji će sigurno napustiti Liverpool je Fabio Borini, a engleski mediji ističu kako je za njega zainteresiran Slaven Bilić, odnosno West Ham. No, Borini bi mogao i u Aston Villu, kao dio posla u kojem 'Redsi' žele dovesti Christiana Bentekea.

Gotovo svaki dan se pojavljuju glasine kako bi neki igrač Monaca mogao napustiti 'Kneževinu'. Danas je priča došla do Fabinha kojeg želi Manchester City, a kojeg je svojedobno Real imao u svojim redovima, ali ga je pustio da ode.

Uz Fabinha, još jedan obrambeni igrač Monaca interesira mnoge klubove. Riječ je o Aymenu Abdennouru, a Tunižanina osim Manchester Cityja, Liverpoola i Newcastlea žele i Barcelona te Milan koji je navodno ponudio 20 milijuna eura za njega.

Manchester City se uključio i u priču oko dovođenja Sergia Ramosa. Ako Španjolac ode u Manchester, bilo City, bilo United, Kraljevski klub je složio popis od pet mogućih zamjena.

Šime Vrsaljko je i dalje u predmetu zanimanja Napolija, ali sada je i Schalke pokazao interes. Sassuolo je postavio odštetni zahtjev – on iznosi 12 milijuna eura.

U Bundesligi je aktivan bio Stuttgart koji je u jednom danu doveo trenera te dva igrača, vratara i napadača.

Athletic Bilbao je napravio veliki posao jer je novi ugovor potpisao Iker Muniain. Napadač je sada vezan do 2019. godine, a odštetna klauzula mu iznosi 45 milijuna eura.

Prava rasprodaja traje u Tottenhamu, koji je prodao brazilskog reprezentativca Paulinha u Kinu, a mogao bi prodati i drugog najskupljeg igrača Lamelu, za kojeg se odmah javio Juventus.

Kad smo kod Italije, recimo da je veznjak Andrea Bertolacci i službeno postao novi igrač Milana. Roma je tako na njemu u razmaku od šest dana zaradila 11.500.000 eura, bez da je obavio i predstavljanje, a kamoli trening. Evo kako im je to uspjelo!

U Serie A bismo pak iduće sezone mogli gledati još jednog Hrvata. Talentirani stoper Anton Krešić oduševio je naime Edoarda Reju i u Atalanti zaradio četverogodišnji ugovor!

Za kraj, sjećate li se Fatosa Bećiraja? Ne, nije ostvario transfer, ali već nekoliko mjeseci igra u Bjelorusiji, gdje se odlično snašao. Trenutno je drugi strijelac tamošnjeg prvenstva u dresu Dinamo Minska, koji je lani bio ugodno iznenađenje Europske lige, a sličnoj kampanji nada se i ove godine.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Fatos BećirajAnton KrešićAtalantaPaulinhoErik LamelaTottenhamMilanRomaAndrea BertolacciMitchell LangerakSchalkeStuttgartNapoliŠime VrsaljkoManchester CitySergio RamosReal MadridAymen AbdennourFabinhoMonacoWest HamFabio BoriniNathaniel ClyneAsier IllarramendiLiverpoolPAOKAlfred FinnbogasonPaul PogbaBarcelona

Ostale Vijesti