REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Malmö propustio otkupiti Čolaka na zimu, a sad su doveli švedskog reprezentativca umjesto njega

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 12:13

Nisu otkupili hrvatskog reprezentativca koji ih je prošle godine golovima predvodio do titule pa su mu našli zamjenu

Odlazak u švedski Malmö na posudbu iz PAOK-a prošle sezone pokazao se kao pun pogodak za povremenog hrvatskog reprezentativca Antonia Mirka Čolaka. Hrvatski napadač rođen u Njemačkoj otišao je u Grčku iz Rijeke za oko tri milijuna eura. U dresu Rijeke upisao je prije odlaska 90 nastupa i zabio 51 gol te asistirao 15 puta. Dobra statistika lansirala ga je u PAOK, ali od početka se tamo baš nije snašao.

Mala minutaža alarmirala ga je da potraži novi angažman gdje će igrati više, a izbor je pao na Švedsku. U Malmö je zabio 14 golova i upisao četiri asistencije čime je bio najbolji strijelac kluba u pohodu na titulu prvaka, a igrao je i Ligu prvaka. Osim posudbe Šveđani su imali klauzulu otkupa za hrvatskog napadača, ali je nisu iskoristili što je začudilo mnoge navijače ovog kluba.

Čolak se vratio u PAOK gdje je u posljednje dvije utakmice bio starter nakon što je prethodno skupljao minutažu na kapaljku. Malmö je u posljednje vrijeme tragao za njegovom zamjenom, dostojnom golova iz prošle sezone.

Izbor je pao na švedskog reprezentativca Isaaca Kiesea Thelina koji ima iskustvo igranja u Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj i Turskoj. Potpisali s 29-godišnjim napadačem ugovor do 2025. godine. Tako se vratio u dres Malmöa nakon što je bio njihov član u dva navrata. U sezoni 2014./15. nakon čega je prodan u Bordeaux za 3.5 milijuna eura te na posudbi iz Andrelechta 2020. godine.

Tijekom karijere igrao je za Bordeaux, Anderlecht, Beveren, Bayer Leverkusen, Kasimpasu, nekoliko švedskih klubova, a posljednji angažman imao je u Baniyasu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Za švedsku reprezentaciju nastupio je 32 puta i zabio četiri gola. 


Tagovi

MalmöAntonio ČolakAntonio-Mirko Čolak

Ostale Vijesti