Pool via REUTERS/Carl Recine
Pool via REUTERS/Carl Recine

Malmo dominantan, Young Boysi mogu i s igračem manje (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.08.21. | 22:40

Sjajna večer za Ligu prvaka...

Nakon poraza Dinama u dalekoj Moldaviji, isppratili smo i druge tri utakmice playoffa za ulazak u Ligu Prvaka. Navijački neopterećeni, moramo priznati kako se u Lisabonu, Malmou i Zurichu danas igrao sjajan nogomet, bogat golovima i lijepim šansama. Ulog je ogroman, čak 15 milijuna eura i mjesto u skupini Lige prvaka.

U Portugalu, Benfica je bila sigurna protiv nizozemskog PSV-a. Domaćin je jednostavno bio bolji na terenu. Primjerice, mrežu nizozemskog prvaka su načeli već u desetoj minuti. Jorge Jesus ostavlja svoj potpis na travnjaku Luza, prekrasnu akciju i konačno, pogodak Rafe Silve, pogledajte OVDJE.

Mogao je PSV proći još i gore. Vidi se da im u napadu fali Malen koji je prešao u Borrusiju Dortmund. Doduše, nekoliko igrača im je i ozljeđeno. Mogla je Benfica na 2:0 sredinom prvog poluvremena, no Zahavijev gol je poništen zbog zaleđa. Na poluvrijeme se ipak otišlo s 2:0, precizan je bio Weigl, tik pred oldazak na odmor. Pogodak pogledajte OVDJE.

U drugom dijelu, ipak smanjenje prednosti domaćina, i to odmah na otvaranju akcije u drugom dijelu. Cody Gakpo je dobio malo previše prostora ispred šesnaesterca Benfice, opalio s dvadesetak metara – i pogodio. Gol za neizvjesnost u nastavku susreta pronađite OVDJE.

Jaki tempo i u Malmou. Čolak u napadu domaćih, Kahlina na vratima Ludogoreca. Ipak, Malmo puno bolji. Nisu slučajno izbacili Rangerse, premda danas nismo pratili Čolak Show. Prvi pogodak na utakmici, nakon nekoliko sjajnih udaraca danas nepreciznog Riskea, daje srbijanski napadač Birmančević. Pogodak pronađite OVDJE.

U drugom dijelu opet nered pred golom Kahline. Malmo je pogodio mrežu i po drugi put, ovog puta je strijalc Berget. I to taman kad se Ludogorec koliko-toliko stabilizirao na terenu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Za kraj ostavljamo raspucavanje u Švicarskoj. Uostalom, tu smo vidjeli i najbolje golove. Primjerice, prvi pogodak je pripao gostima koji su sjajno iskoristili kardinalnu pogešku crno-žute obrane. Bombu Bolija, koji je nemilosrdno rasparao mrežu, pronađite OVDJE.

Pet minuta kasnije, istom mjerom vraćaju Young Boysi. Ovog puta je strijelac Elia, opet u rašlje, samo što je ovaj udarac poslan iz veće daljine. Projektil #2 dana pogledajte OVDJE. Do poluvremena je domačin u potpunosti preokrenuo susret, ali i zaradio crveni karton.

U nastavku, “mladi momci” dolaze i do trećeg pogotka i tako stavljaju točku na “i” ove utakmice.Pogodak pronađite OVDJE. I taman kad smo mislili zaključiti ovaj izvještaj, opet se pojavljuje Boli i odvodi ovu utakmicu u neizvjesnost u uzvratu. Topovski udar #2 pogledajte OVDJE.

Za tjedan dana slijede uzvrati, Ako ćemo suditi po ovom vratolomijama, u Budimpešti nas čeka spektakl.

REZULTATI:

BENFICA - PSV 2:1

YOUNG BOYS - FERENCVAROŠ 3:2

MALMO - LUDOGOREC 2:0



Tagovi

MalmöLudogorecYoung BoysFerencvarosBenficaPSV EindhovenLiga prvaka

Ostale Vijesti