Loš provod u Švedskoj, Malmo bacio petardu na Lokomotivu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 20:35

Jednosmjerna utakmica na sjeveru Europe.

Loše, katastrofalno. Otprilike tim se epitetima može opisati provod Lokomotive u Švedskoj. Viceprvak Hrvatske doživio je rezultatski potop i završava europsku sezonu s dva poraza iz dvije utakmice. Malmo je u potpunosti dominirao današnjim ogledom i s 5:0 ispratio 'lokose' iz Europe. 

Goran Tomić odlučio je susret započeti s obrambenim bedemom i petoricom u zadnjoj liniji. Nažalost, taj se bedem nije pokazao kao kompaktan i čvrst, te je već nakon pet minuta popucao na prvom šavu. Prelako je izigrana obrana hrvatskog sastava, a Thelin je u sredini bez problema savladao Hendiju za vodstvo domaćih. 

Da će ovo biti dugačkih 90 minuta za Zagrepčane, dalo se nagovijestiti već u 17. minuti. Isaac Kiese Thelin, najskuplji pojedinac domaćeg sastava, zabio je još jednom nakon proigravanja Rieksa. Kovačić je bio prespor u reakciji, a Hendija kao na streljani. 

Novi pogodak dočekali smo u 31. minuti. Adi Nalić, Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena, ostao je potpuno sam na desetak metara od gola Hendije i dočekao je povratnu loptu s krila. Praktički je mogao birati u koji će kut pucati, vjerojatno bi zabio u oba jer reakcije obrane nije bilo. U posljednjoj minuti prvog dijela, umalo i četvrti pogodak Malmoa, ali Nielsen je promašio čisti zicer.

Ono što njemu nije pošlo za nogom, jest Larssonu već u 52. minuti. Ako je i bilo ikakvih nada za 'lokose', uništene su sjajnim pogotkom Larssona koji je s 20-ak metara krasno naciljao suprotan kut. Nesretni Hendija ponovno doista nije imao nikakve šanse da spasi suigrače koji su ga ostavili na cjedilu. 

Posljednji pogodak na utakmici viđen je u 72. minuti, naravno u mreži zagrebačkog sastava. Nakon što je za dva pogotka asistirao, Rieks se počastio i jednim zgoditkom. Upislio ga je strijelac četvrtog gola - Larsson, a Rieks nije imao težak posao. 

Srećom, nakon petog gola malo su i Šveđani stali na loptu, tako da su poštedjeli Lokomotivu pola tuceta u mreži. Kakav smo dvoboj gledali, najbolje govori činjenica da hrvatski sastav nijednom nije pucao u okvir gola. 

(foto: Marko Lukunić/Pixsell)


Tagovi

MalmöEuropska liga

Ostale Vijesti