Action Images / John Sibley
Action Images / John Sibley

Kranjčar, Ibrahimović, Iniesta - lista najboljih mladih igrača iz 2001. nije baš najbolje 'ostarjela'

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.12.23. | 12:03

Na prvoj poziciji našao se francuski napadač

Nedavno je ponovno postala viralna lista magazina FourFourTwo iz 2001. godine u kojoj je rangirano tadašnjih sto najboljim mladih nogometaša svijeta. I malo je reći da je lista iznenađujuća.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iz perspektive hrvatskog nogometa, najzanimljivije je ime pod rednim brojem 45 na kojemu se smjestio Niko Kranjčar. Veznjak je tada igrao za mlađe uzraste zagrebačkog Dinama, a tek će dvije godine kasnije biti promoviran u prvu momčad Modrih.

Na listi se deset mjesta ispod Kranjčara našao Zlatan Ibrahimović koji je tada preko glave navlačio dres Ajaxa. Šveđanin je tog ljeta Malmö zamijenio Amsterdamom što mu je kasnije donijelo transfer u Juventus za 16 milijuna eura.

Spuštanjem do 20. mjesta liste pronaći ćemo Andresa Iniestu koji i danas igra u Emiratesu, a tada je nosio dres Barcelone.

Od viđenijih igrača među najboljih deset, FourFourTwo uvrstio je Rafaela van de Vaarta (šesto mjesto) i Fernanda Torresa (četvrto mjesto). Na najvišim pozicijama su Leandro Bonfim (treći), Andres D'Alessandro (drugi), dok je na prvo mjesto postavljen tadašnji napadač Auxerrea, Francuz Djibril Cisse.

Cijelu listu možete pogledati OVDJE

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Niko KranjčarZlatan IbrahimovićDjibril CisseAndres IniestaGNK Dinamo

Ostale Vijesti