RK Dubrava Facebook
RK Dubrava Facebook

Sedam klubova s istim brojem bodova? Ovakva borba za ostanak u hrvatskom rukometu još nije viđena

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 20:13

Pa neka netko kaže da hrvatska rukometna Premijer liga nije interesantna.

Dok je situacija u rukometnoj Premijer ligi - Ligi za prvaka prilično jasna, RK Zagreb i Nexe iz Našica igrat će finale prvenstva Hrvatske, a pitanje je samo hoće li se u dvoboju za treće mjesto Sesvete susresti s Porečom ili Vinkovcima, situacija u donjem domu, odnosno Ligi za ostanak je, malo je reći, prilično dramatična.

Gorica, Metković i Trogir su osigurali ostanak u ligi, a Kaštela su sigurni putnik u drugi rang hrvatskog rukometa. No, prije posljednjeg kola prvenstva (subota, 19 sati) čak sedam klubova nalaze se u razmaku od svega dva boda. Trogir, Osijek i Karlovac imaju 19 bodova, a Moslavina, Dubrava, Rudar i Križevci 17.

Teoretski se može dogoditi, i takav scenarij ne bi bio toliko iznenađujući, da prvenstvo završi sa sedam momčadi koje bi na kraju imale – 19 bodova.

Za takav scenarij potrebno je da Dubrava (17 bodova) na domaćem parketu u subotu pobijedi Osijek (19 bodova), da Rudar iz Ruda (17 bodova) na domaćem terenu pobijedi Karlovac (19 bodova), da KTC iz Križevaca (17 bodova) na domaćem terenu pobijede sigurnu Goricu (21 bod), da Moslavina (17 bodova), koja se nalazi u najboljoj formi, u gostima pobijedi sigurni Metković (20 bodova) te da posljednja Kaštela (4 boda) na domaćem parketu iznenade sigurni Trogir (19 bodova), što se i dogodilo nedavno u Trogiru (Kaštela su slavila s 26-25).

Iako je posljednji par (Kaštela – Trogir) revijalnog tona (jer Kaštela ispadaju, a Trogir ostaje), nije isto hoće li pobijediti Kaštela ili će utakmica završiti znakom X2. Jer, u slučaju pobjede Kaštela, i ostalih pobjeda iz ranijeg pasusa, zatvorio bi se krug od sedam klubova s 19 bodova. Trogir je u tom krugu siguran od ispadanja, no poremetio bi planove drugim momčadima koje u subotu moraju pobijediti.

Od tih preostalih šest klubova koji se bore za ostanak, jedan će (uz Kaštela) ispasti u niži rang, a dva će igrati razigravanje za ostanak s drugoplasiranim momčadima dvije druge lige (protivnik se odlučuje ždrijebom).

Ovakva situacija se u ligi nikada nije dogodila, a vjerojatno niti neće. S pobjedom protiv Osijeka Dubrava će sigurno ostati u ligi. Velika je stvar jer ovisimo sami o sebi. U slučaju poraza, ovisimo o drugim rezultatima, no, vjerujemo u pobjedu pred punim tribinama čime bismo zadržali prvoligaški status. Mlada smo ekipa, najmlađa u ligi, no više-manje svi smo zdravi i na okupu“, u razgovoru za Germanijak rekao nam je trener RK Dubrave Zoran Mlinarić.

Dubrava je 23 sezone, još od 2001., član najvišeg ranga hrvatskog rukometa. Popularni 'Veprovi' su sve to vrijeme bili stabilni prvoligaš, u svojoj povijesti zabilježili su i nekoliko značajnih europskih skalpova, a sada im je, nakon dugo vremena, prvoligaški status došao u pitanje. U goste im stiže Osijek koji ima dva boda više, ali još nije osigurao prvoligaški status.

U Dubravi, poznatom rasadniku rukometnih talenata, očekuju ispunjenu SD Dubrava, popularni „Brlog“ te u klubu vjeruju kako će, uz punu dvoranu, osigurati ostanak.

„Očekujemo pravu utakmicu i pravu atmosferu. Ulaz je besplatan, a ovim putem pozivam sve naše navijače, prijatelje kluba, članove naše škole rukometa da nas poguraju do pobjede“, rekao nam je za kraj kratkog razgovora Mlinarić.

Dakle, ako u subotu od 19 sati nemate 'pametnijeg posla', pravac Dubrava, Kaštela, Križevci, Metković i Rude i ispratite jednu od utakmica posljednjeg kola raritetne Lige za ostanak. Pa neka netko kaže da hrvatska rukometna liga nije interesantna...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK Dubravarukometna Premijer liga

Ostale Vijesti