Andreas Hillergren/TT News Agency via REUTERS
Andreas Hillergren/TT News Agency via REUTERS

Juve rutinirano ugasio Malmo, Villarreal u finišu spasio bod (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 14.09.21. | 22:21

Sjajan okršaj Villarreala i Atalante...

⁰Dok su oči nogometnih zaljubljenika bile uprte na stadion Camp Nou i Stanford Bridge, igralo se i drugdje. Primjerice, Chelseajevi protivnici iz skupine H su bili kudikamo pucački efikasniji. Malmo je u Švedskoj ugostio Juventus i možemo slobodno reći kako se nisu baš najbolje proveli. Do poluvremena je već bilo 3:0 za goste. Juve je odlučio upisati pobjedu nakon groznog starta u Serie A, i u tome je uspio.

Na kriima Sandra, Dybale i Morate, Stara Dama se prošetala do golova. Malmo do poluvremena nije ni puknuo prema golu. S druge strane, naš Antonio Čolak danas nije mogao doći do prilike, pa tako ni do pogotka, Juventus je danas bio prejak.

Crno-bijeli su do vodstva došli u 23. Minuti, i mogu sve zahvale dati domaćoj obrani. Alex Sandro je dočekao centaršut sam kao duh u petercu, doslovce je mogao birati gdje će pucati. Izabrao je sredinu i pogodio.

Juventus je cijelo prvo poluvrijeme bio bolji i agresivniji. Tih 1:0 je pomalo nerealno opisivalo stanje na terenu, pa su nogometni bogovi odlučili još malo podebljati prednost talijanskog velikana. Prvo je Dybala realizirao jedanaesterac nakon VAR provjere, a potom se u strijelce upisao i Morata. U posljednjim sekundama prvog dijela, izbio je sam pred golmana i krasnim lobom pospremio loptu u mrežu. Gol pronađite OVDJE.

Drugi dio utakmice je donio relativno mirno održavanje prednosti i čuvanje snage za napore koji slijede u tjednima koji su pred nama. U drugom poluvremenu izdvajamo dvije situacije. Prvo je Morata primio sjajan pas na rubu šesnaesterca i opalio iz sve snage po golu. Lopta je išla u donji lijevi kut, ali je Ismael Diawara to pročitao i obranio sjajnom paradom! Deset minuta kasnije, Moise Kean zabija gol za 4:0 no sudac je dosudio zaleđe.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao. Juventus je rutinirano zatvorio gostovanje u Švedskoj i mirno leti nazad za Torino. Tamo pak mira neće biti jer je Juve grozno ušao u sezonu. Očekuju se pobjede, i to vezane. Pod hitno.

Napeto je bilo pak u grotlu “žute podmornice”, Ispratili smo i sraz Villareala i Atalante, utakmice koja je obećavala taktičko nadmudrivanje Emeryja i Gasperinija na kraju je gledateljima pružila pregršt prilika s obje strane.

Atalanta je puno bolje ušla u utakmicu, što su i posve zasluženo okrunuli pogotkom već u šestoj minuti. Strijelac je bio Freuler na asistenciju Zapate. Bilo je tu i puno sreće, no na kraju je strijelac majstorski pogodio donji lijevi kut. Neobranjivo. Pogodak pronađite OVDJE.

Rani pogodak je posve otvorio utakmicu. Prvo je zaprijetio Zappacosta odličnim driblingom i udarcem koji je zavšio u bloku, a Villareal se slobodno možemo reći probudio tek u 35. Minuti kad je Moreno promašio čistu šansu 1na1. Ovog puta Musso je izašao kao pobjednik.

Ne zadugo. Villareal je postajao sve opasniji pred vratima Atalante i bilo je pitanje trenutka kad će domaćin doći do izjednačenja. Tako je i bilo. Nekoliko minuta prije odlaska na odmor, Moreno se najbolje snašao nakon jedne gužve u šesnaestercu i spremno pospremio odbijanac. Pogodak pronađite OVDJE.

 U drugom dijelu, polarizirana slika. Prvi dio drugog poluvremena je pripao Atalanti, ponajviše zbog pokušaja Malinovskog na samom početku, ali i prečke koju je pogodio Zapata u 60.minuti. Te dvije prilike kao da su razljutile Villareal koji je ušao u finiš susreta kudikamo agresivniji, i bolji. Pritisak je deset minuta urodio plodom. Gerard Moreno je lijepo poslao pas koji je u šesnaestercu primio Danjuma . Odmah je pucao u donji desni kut i golman je bio nemoćan. Rezultat je 2:1! Pogodak pronađite OVDJE.

Atalanta se nije mirila s tim rezultatom, osjetili su da mogu više. I pogodili su. Gosens je najbolje snašao u petercu nakon proslijeđene lopte i postavio konačnih 2:2. Gol pronađite OVDJE.



REZULTATI:

UTORAK

Grupa E

Barcelona – Bayern 0:3

Dinamo Kijev – Benfica 0:0

Grupa F

Young Boys – Manchester United 2:1

Villareal – Atalanta 2:2

Grupa G

Sevilla – RB Salzburg 1:1

Lille – Wolfsburg 0:0

Grupa H

Chelsea – Zenit 1:0

Malmo - Juventus 0:3

SRIJEDA

Grupa A

Club Brugge – PSG (21:00)

Manchester City – RB Leipzig (21:00)

Grupa B

Atletico Madrid – Porto (21:00)

Liverpool – Milan (21:00)

Grupa C

Bešiktaš – Borussia Dortmund (18:45)

Sporting – Ajax (21:00)

Grupa D

Sherif – Šahtar (18:45)

Inter – Real Madrid (21:00)

 

 


Tagovi

VillarrealAtalantaMalmöJuventusLiga prvaka

Ostale Vijesti