Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Jadranski derbi sudi mlada nada, Dinamu u Puli elitni sudac iz Splita koji je disciplinirao Brunu Petkovića

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 11:22

Određene su službene osobe za 2. kolo hrvatskog nogometnog prvenstva

Nakon efikasnog prvog kola hrvatskog nogometnog prvenstva, s najviše pogodaka (18) na startu otkako se od 2013. godine igra Liga 10, radujemo se nastavku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je HNS na svojim stranicama objavio službene osobe za 2. kolo, u kojem je kulminacija Jadranski derbi u nedjelju navečer (21.05) na Poljudu. Rijeka je prekasno tražila odgodu, Hajduk nije prostao i igrat će se pred punim tribinama, a čast i zadovoljstvo da sudi tu utakmicu dobila je mlada hrvatska sudačka nada Patrik Kolarić iz Čakovca. Pomagat će mu Marjan Tomas (Osijek) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), četvrti sudac je Mateo Erceg (Benkovac), a u VAR sobi će biti Ante Čuljak (Zagreb) i Ivan Mihalj (Velika Gorica). Kontrolor je Ivica Modrić (Zagreb), delegat Darko Kolesarić (Osijek), a časnik za sigurnost Jurica Jurjević.

Suce ostalih utakmica donosimo redom kako se igraju. U petak u 20 sati u Derbi hrvatskog sjevera u Varaždinu sudit će Ante Čulina (Zagreb), VAR je Ivan Bebek (Rijeka), AVAR Ivan Vučković (Zagreb).

U subotu predvečer nadmetanje dvije momčadi koje su remijima startale u 1. Kolu, Gorice i Lokomotive, sudit će Dario Bel (Osijek), VAR će opet biti Bebek, ali AVAR je ovaj put Alen Jakšić (Split).

U subotu u 21 sat Dinamo gostuje u Puli, a taj je dvoboj pripao elitnom hrvatskom sucu Duji Strukanu (Split), kojeg se sjećamo od pretprošle jeseni kad je poništio kazneni udarac Bruni Petkoviću i pokazao mu drugu, isključujuću javnu opomenu.

Pomoćnici će mu biti Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Ivan Janić (Ilok), četvrti sudac je Dario Kulušić (Šibenik), VAR Zdenko Lovrić (Đakovo), AVAR Kristijan Novosel (Valpovo). Kontrolor suđenja je Vlado Svilokos (Sisak), delegat sugrađanin mu Davor Ivić, a časnik za sigurnost Marko Silić.

U nedjelju, uoči Jadranskog derbija, predvečer (18.45) u Kranjčevićevoj kod Rudeša gostuje nakon 1. kola vodeći Osijek, a tu utakmicu sudi Mario Zebec (Cestica), VAR je Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), AVAR Hrvoje Radić (Split).

Zapisnik su potpisali povjerenik za suđenje Ivan Novak, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić te povjerenik za natjecanje Josip Brezni. Sve utakmice prenosi MAX Sport 1. (nl)


Tagovi

Hrvatska nogometna ligaSuciVAR sucipovjerenik za suđenje Prve HNLPatrik KolarićDuje StrukanIvan BebekMario ZebecZdenko LovrićAnte ČuljakJadranski derbi

Ostale Vijesti