Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Ludnica u Puli: Tri crvena, dva gola, isključenje Petkoviću zbog izvođenja penala, Dinamo preskočio Rijeku

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.12.21. | 19:59

Nevjerojatne scene u zaostaloj utakmici 4. kola HNL-a

Dugo će se još prepričavati današnja utakmica s Aldo Drosine koja nam je donijela ludu završnicu u posljednjih deset minuta utakmice.

Ispadanje u Kupu od Rijeke i poraz u derbiju od Hajduka donijeli su vrhunac krize u svlačionici Dinama. Dugo su se gomilali loši rezultati za klub Dinamovog renomea, a onda je došla pobjeda protiv West Hama i osiguranje još jednog europskog proljeća u Europskoj ligi, a potom i pobjeda protiv Slaven Belupa u prvenstvu. Dobar niz danas su dobili priliku nastaviti u zaostaloj utakmici četvrtog kola HNL-a protiv Istre 1961. Domaći su dočekali Dinamo na Aldo Drosini desetkovani bez sedam standardnih igrača, a slavili su gosti s 0:2.

Još uoči utakmice trener Istre 1961 Gonzalo Garcia izjavio je kako će se krpati kako znaju, a s obzirom na prikazano u prvom poluvremenu može se kazati da je u tome i uspio. Pružili su solidan otpor i stvorili par prilika pred Livakovićem, ali Dinamo je bio taj koji je došao do vodstva.

Prvu veću šansu Modri su imali u osmoj minuti kad je Štefulj ubacio povratnu loptu na osam metara odakle je Ademi šutirao preko gola. Dvije minute kasnije bili su precizniji. Bio je korner za Dinamo, lopta se odbila na udarac Ivanušecu koji je pogodio Gojaka, a on poslao loptu u mrežu. Gojak je u tom trenutku ostao sam i činilo se da je zaleđe što je sudac prvotno pokazao, ali nakon provjere VAR snimke bilo je jasno da zaleđa nema. Gojak je ostao u liniji s igračem domaćih pri udarcu Ivanušeca, a sudac je to utvrdio nakon tri minute VAR provjere za Dinamovih 0:1 u Puli.

Zabio je Gojak i u 24. minuti lijep gol petom, ali on je poništen zbog zaleđa. Ovog puta nije bila upitna pozicija Gojaka već asistenta Štefulja koji je bio u zaleđu kad mu je Ivanušec poslao loptu u prostor.

Opasnije prilike domaćih bilježimo u 19. i 39. minuti. Kod prve je Beljo sjajno uletio na ubacivanje s lijeve strane i koljenom zakačio loptu, ali Šutalo ga je dobro zatvorio i blokirao njegov pokušaj. U drugoj prilici Lisica je izašao sam pred Livakovića i šutirao preko gola, ali je bio i u zaleđu u toj akciji.

U drugom dijelu vidjeli smo nešto bolju Istru 1961, ali i pred kraj utakmice kaos koji je obilježio ovaj susret.

Dobru priliku imala je Istra 1961 u 67. minuti kad su zaprijetili preko Caseresa, a lopta je od bloka pala u ruke Livakoviću. Vratar Dinama istaknuo se i u 71. minuti kad su domaći imali odličnu kontru. Lisica je proigrao Belju koji je izbio sam pred Livakovića, a vratar Dinama je sjajno obranio.

Dinamo s igračem manje ostaje u 79. minuti kada je Theophile zaradio drugi žuti karton. Napravio je prekršaj na Belji, a sudac Strukan pokazao mu je put prema svlačionici. Nada domaćih da bi mogli vratiti u egal utakmicu nije trajala dugo. Igrala se 84. minuta kada je krenuo kaos na terenu. Petković je prošao čuvara Silvu, a Lučić ga srušio u kaznenom prostoru. Strukan je tu prvo dao crveni Silvi pa ga nakon provjere VAR-a poništio i pokazao vrataru Lučiću koji je srušio Petkovića. Napadač Dinama preuzeo je na sebe izvođenje i zabio, ali Strukan je gol poništio i dao drugi žuti karton Petkoviću zbog zastajkivanja kod izvođenja jedanaesterca.

Nakon toga nije bilo ponavljanja penala, a domaći su u sudačkoj nadoknadi zaprijetili preko Iličića koji je pogodio pored gola. Pritisnula je Istra u posljednjim minutama i nisu uspjeli iskoristiti ponovno igrača više, a na kraju su primili i gol u posljednjoj sekundi kad je Ristovski pogodio u praznu mrežu za 0:2.

Dinamo je ovom pobjedom preskočio Rijeku na ljestvici zbog bolje gol razlike.



Tagovi

Dinamo ZagrebBruno PetkovićIstra 1961

Ostale Vijesti