REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Ivan Perišić nakon slave razvio polemiku oko novog ugovora: “Ne razgovara se s važnim igračima na kraju sezone”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 11:22

Hrvatski reprezentativac dobio je ocjenu 9 u tradicionalno škrtoj La Gazzetti dello sport, koja ističe da je ovo “Ivanova Coppa” te otkriva što 33-godišnji Omišanin misli o ostanku u crno-plavom dresu

Ne samo da je zabio dva gola, jedini je svo vrijeme bio lucidan, piše o Ivanu Perišiću La Gazzetta dello Sport, talijanski sportski dnevnik čije su ocjene zakon u nogometnom svijetu zbog stručnosti i uravnoteženosti novinara-izvjestitelja.

“Bilo bi ispod cijene da je igrač utakmice samo zbog dva pogotka. Međutim, na vrhu je jer je od svih Interovih igrača cijelo vrijeme bio lucidan, kreirao opasnosti, vraćao svjetlo kad je momčad padala. Koliko će tražiti za novi ugovor? Hrvat je ovime poručio da očekuje drugačiji tretman”, stoji u opisu ocjene 9. Da, devetku je zaradio hrvatski reprezentativac za briljantnu partiju u finalu talijanskog Kupa protiv Juventusa u srijedu navečer Rimu, u kojem je dvama pogocima u produžecima, s bijele točke te golčino u rašlje, osigurao Interu pobjedu 4:2 i prvu ovosezonsku titulu. Druga, ‘scudetto’, ovisi i o eventualnom kiksu Milana…

Kakav šou, piše Gazzetta, naglašavajući kako je Hrvat donio trijumf Simeoneu Inzaghiju. Naslov preko duplerice na stranici 2-3 je “Inter, ovo je Perišićev Kup!”. Na stranici 5-6 opet duplerica i tekst pod naslovom “Ivan, slava i polemika”. Dao je, naime, 33-godišnji Omišanin i kratki intervju u mixed-zoni. Bez dlake na jeziku, što nas nije iznenadilo.

“Kup? Uvijek smo vjerovali, izgubili smo glavu na 10, 15 minuta, potom smo reagirali dobro na kraju. Ja vođa? Da, lako je u ovakvoj momčadi biti lider. Mormao ovako nastaviti, imamo još dva finala (Cagliari, Sampdoria, op. p.), moramo pobjeđivati i čekati (kiks Milana, op. p.). Vjerujemo i u scudetto. Novi ugovor? Ne mogu govoriti o tome. Marotta kaže da smo blizu? Tako se ne razgovara s važnim igračima, ne čeka se zadnji trenutak”, znakovito je poručio Perišić.

Ivan novi ugovor nije zaslužio jučer nego svojim igrama u nizu, ističe novinar Filippo Conticello. Postojeći mu ističe 30. lipnja, dvojbeno je hoće li pristati na još dvije godine za po 5 milijuna eura. Hrvat želi više, jer ima ponude širom Europe. Giuseppe Marotta je prije finala poručio:

“Nekad je bilo teško dovesti igrače, a danas je Inter brend koji olakšava ulazne transfere. Uključujući Perišića, koji bi od srpnja počeo s novim ugovorom. Mi želimo nastaviti s njim, ako je i njemu to želja možemo potpisati sporazum koji bi nam dopustio da nastavimo suradnju”, kazao je “srebrićevskim” rječnikom sportski direktor Nerazzurra.

Sve je, dakle, moguće, zaključuje Gazzetta. Dodajmo da je Marcelo Brozović dobio ‘šesticu’, nije se najbolje nosio s Dybalom, riskirao je crveni karton… Prljav je posao obavljao Brozo, istaknula je La Gazzetta dello Sport.



Tagovi

Ivan PerišićInterCoppa ItaliaMarcelo BrozovićGiuseppe MarottaBeppe MarottaJuventusGazzetta dello Sport

Ostale Vijesti