REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Show Vatrenog: Fantastični Perišić presudio Juventusu u dvije minute za trofej koji se dugo čekao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.05.22. | 23:35

Podsjetio je s dva gola čelnike Intera zašto mu trebaju produžiti ugovor što prije, a drugi zgoditak je sjajan

Nakon produžetaka Inter je osvojio Talijanski kup, u finalu s Juventusom slavio je 4:2, a junak susreta bio je Vatreni krilni napadač Ivan Perišić.

Prošle sezone izbacila je Stara dama Inter u polufinalu, a ove sezone su stigli do finala. Slavio je Juve prošle godine u finalu protiv Atalante, a isti cilj imali su i ove. U susret su ušli nešto lošije pa je Inter poveo već u šestoj minuti, ali vratila se Stara dama u drugom dijelu, a da bi na kraju sve prošlo u drami pobrinuli su se jedni i drugi. Nakon regularnog dijela bilo je 2:2, a pobjednika se tražilo u produžetku kad se ukazao Ivan Perišić i podsjetio čelnike Intera zašto mu trebaju pod hitno produžiti ugovor i dati sve što traži. Dugo traju ti pregovori, a nakon što im je donio Kup ostvarit će mu vjerojatno sve želje jer to itekako zaslužuje. Zabio je Perišić dva puta u produžetku za konačan rezultat 4:2. Tako je Inter njegovom zaslugom upisao osmu crticu na mjestu gdje broje Kupove, a ovaj trofej posljednji put su osvojili u sezoni 2010./11.

Krenuo je Inter silovito u finale, a Juventus se praktički sastati s loptom. U prvih 15 minuta posjed je bio 72 posto na strani Intera koji je poveo već u šestoj minuti prekrasnim golom Nicole Barelle. Interov veznjak primio je dodavanje Brozovića na lijevoj strani, ušao prema sredini i neometan s 18 metara iskosa pogodio za 0:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Trgnula se Stara dama brzo i krenula po izjednačenje još u prvom dijelu. Nisu do njega došli tad, a imali su nekoliko izvrsnih prilika. Najbolja je bila ona u 24. minuti kad se bravuroznom obranom iskazao Handanović. Pobjegao je Vlahović obrani Intera i namjestio se na udarac iz situacije kakve inače realizira, ali slovenski vratar spasio je Inter.

Obranu Handanovića pogledajte OVDJE.

Ono što nije prolazilo u prvom dijelu je u drugom za Juve. U samo dvije minute izveli su preokret. Prvo je zabio Alex Sandro u 50. pa Vlahović u 52. minuti. Gužva koja je nastala ispred i u kaznenom prostoru Intera donijela je fliper, a lopta se odbila do Alexa Sandra koji gađa s ruba kaznenog udarca i pogađa iza leđa Handanovića za 1:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Samo dvije minute kasnije novi šok za Inter. Dybala je sjajno proigrao Vlahovića koji bježi obrani Intera, driblingom izbacuje čuvara, a onda prvo pogađa Handovića u glavu pa mu se lopta opet odbija i zabija za 2:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Ali tu nije bio kraj ove uzbudljive utakmice. Inter želi bar jedan trofej ove sezone, ili čak i dva, a danas je bila prilika za prvi i toga su itekako bili svjesni. Zato su nastavili napadati prema vratima Juventusa, a to će doći na naplatu u 79. minuti. Lautaro je tad krenuo šutirati iz kaznenog prostora, a u tome ga zaustavlja Bonucci i ruši za penal.

Sudac se nije puno mislio i pokazuje na bijelu točku, a izvođenje je preuzeo Calhanoglu koji je precizno pogodio za vraćanje Intera u igru i rezultat 2:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Svi pokušaji do kraja regularnog dijela nisu bili dovoljno opasni da bi ugrozili Handanovića ili Perina, pa je bilo jasno da će se pobjednika tražiti u produžecima. I baš kad je najviše trebalo ukazao se Ivan Perišić. Vatreni je prvo zabio iz penala u 99. minuti kojeg je skrivio De Light ranije, a onda i prekrasnim golom u 102. potvrdio gdje ide trofej. Pogotke Perišića pogledajte OVDJE I OVDJE.

Do kraja prave igre više nije bilo, a svi pokušaji Juventusa da se nešto promijeni nisu naišli put do mreže. Sjajnu utakmicu odigrali su na kraju oba Vatrena, i Marcelo Brozović i Perišić koji su na travnjaku proveli od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka.


Tagovi

Coppa ItaliaIvan PerišićInterJuventus

Ostale Vijesti